Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Kylling med sitron og oliven

Kylling med sitron og oliven

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g kylling overlår
  • 1 stk. sitron
  • 4 ss olivenolje
  • 8 båter hvitløk
  • 2 ts salt
  • 1 ts kvernet pepper
  • 2 ss frisk kruspersille
  • 4 ss kapers
  • 2 dl oliven , gjerne ulike farger
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Det møre og saftige kyllinglåret tåler tøff varmebehandling uten å bli tørt, og egner seg godt til denne enkle italienskinspirerte sitronkyllingen.

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g kylling overlår
  • 1 stk. sitron
  • 4 ss olivenolje
  • 8 båter hvitløk
  • 2 ts salt
  • 1 ts kvernet pepper
  • 2 ss frisk kruspersille
  • 4 ss kapers
  • 2 dl oliven , gjerne ulike farger

Slik gjør du

  1. Legg kyllingstykkene i en ildfast form eller panne.
  2. Del sitron i biter og legg dem rundt kyllingstykkene. Grovhakk hvitløk og dryss rundt. Hell over olivenolje og krydre med salt og pepper.
  3. Sett formen midt i ovnen på 200 °C i 20-25 minutter. Ta formen ut og fordel oliven og kapers rundt. Sett formen tilbake i ovnen i ytterligere 10 minutter.

Server med godt, ferskt brød til å dyppe i den deilige kraften.

Denne retten kan fint lages med hele kyllinglår som deles i leddet også. Salat, små poteter eller pasta er også godt tilbehør.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.9324, server:MP-PRD-WEB11 17.06.2024 16:30:47