Fritert lam med mynteyoghurt

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
40–60 min

Disse crispy bitene av lam er en utmerket snack. Server lammebitene med en god søtpotetsalat og yoghurtdipp for et hyggelig måltid med familie eller gode venner.

Ingredienser

Fritert lam:

  • 1 kg benfritt lammekjøtt
  • 2 ts salt
  • 2 ts malt hvit pepper
  • 2 ss smør til steking
  • 2 dl hvetemel
  • 2 stk egg
  • 5 dl panko brødkrum
  • 1 l frityrolje

Grønnsaker:

  • 200 g søtpotet
  • 1 pk mizunasalat eller en annen salat
  • 1 ss soyasaus

  • 1 glass mynteyoghurt

Slik gjør du

  1. Bland sammen ingrediensene til dippene. Sett dem gjerne i kjøleskapet i minst en time. Dette for at smakene skal «sette seg».
  2. Skjær lammekjøtt i små tynne biffer eller strimler. Gni lammekjøttet inn med salt og pepper. Brun det godt på alle sider i en varm stekepanne med smør. Avkjøl.
  3. Ha mel, lett sammenvispede egg og panko i hver sine boller. Vend kjøttet først i mel, så i egg og til slutt i panko. 
    Panko er det japanske navnet for brødsmuler. Du får kjøpt det i asiatiske butikker og velassorterte dagligvareforetninger.
  4. Varm olje i en vid kjele til 180 °C. 
    Sjekk om oljen er varm nok ved å stikke en trepinne ned i oljen. Når det bobler godt rundt pinnen kan du starte friteringen.
  5. Skrell søtpotetene og riv dem, gjerne med en julienneskreller for å få lange fine strimler. Bland sammen mizuna og soyasaus.
  6. Fritér bitene i ca. 30 sekunder, eller til de er gylne. Legg dem på et kjøkkenpapir, og la dem hvile et par minutter.

Server fritert lam med søtpotetsalat og mynteyoghurt. 

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.