Fritert lam med mynteyoghurt

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
40–60 min

Disse crispy bitene av lam er en utmerket snack. Server lammebitene med en god søtpotetsalat og yoghurtdipp for et hyggelig måltid med familie eller gode venner.

Ingredienser

Fritert lam:

  • 500 g mørbrad av lam
  • 1 ss smør til steking
  • 1 ss olje
  • 2 dl hvetemel
  • 1 stk egg
  • 5 dl panko brødkrum
  • 1 l frityrolje

Grønnsaker:

  • 200 g søtpotet
  • 1 pk blandet babybladsalat eller en annen salat
  • 2 ss soyasaus

Mynteyoghurt:

  • 3 dl matyoghurt
  • 1 ss frisk mynte
  • 1 ts sukker

Slik gjør du

  1. Bland sammen yoghurt og hakket mynte. Smak til med litt sukker, salt og pepper. Sett mynteyoghurten kaldt til servering.
  2. Kutt lammekjøtt i ca. 2 cm tynne og 5 cm lange strimler. Varm en stekepanne med smør/margarin og olje. Når det slutter å bruse er det varmt nok til å legge i kjøttet. Stek kjøttet raskt på høy varme så det får en fin farge. Krydre med salt og pepper. Hell over på en tallerken og avkjøl helt. Tørk av overflødig fett med litt tørkepapir.
  3. Vend kjøttet først i mel, så i egg og til slutt i panko. 
Panko er det japanske navnet for brødsmuler. Du får kjøpt det i asiatiske butikker og velassorterte dagligvareforretninger.
  1. Hell oljen i en vid kjele og varm den til 180 °C.  Om du ikke har termometer kan du sjekke om oljen er varm kan du stikke en trepinne ned i oljen. Når det bobler godt rundt pinnen kan du starte friteringen.
  2. Fritér strimlene i ca. 30 sekunder, eller til de er gylne. Legg dem på et kjøkkenpapir, og la dem hvile et par minutter.
  3. Skrell og riv søtpotet med mandolin eller juliennekutter for å få lange fine strimler. Du kan også bruke en skarp kniv og kutte søtpoteten i så tynne strimler som mulig.
  4. Legg salaten og søtpotetstrimlene på et fat og drypp over soyasausen. Legg de friterte lammestrimlene på fatet og server med én gang.
Bruk mørt lammekjøtt til strimlene. Mørbrad, flatbiff eller ytrefilet egner seg godt. Får du ikke tak i panko, kan griljermel eller hjemmelaget strøbrød brukes isteden. Myntegelé kan brukes til mynteyoghurten. Da er det lurt å røre den glatt med noen dråper vann først.
 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.