Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Fritert lam med mynteyoghurt

Fritert lam med mynteyoghurt

Ingredienser

porsjoner

Fritert lam:

  • 600 g mørbrad av lam eller rester av lammestek
  • 1 ss smør til steking
  • 1 ss nøytral olje
  • 2 dl hvetemel
  • 1 stk. egg
  • 5 dl panko brødkrum
  • 1 l frityrolje

Grønnsaker:

  • 200 g søtpotet
  • 1 pk blandet babybladsalat eller en annen salat
  • 2 ss soyasaus

Mynteyoghurt:

  • 3 dl matyoghurt
  • 1 ss frisk mynte
  • 1 ts sukker
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Disse srø, saftige bitene med fritert lammekjøtt er en super snack eller smårett. Har du rester av lammestek er det perfekt å bruke her. Server lammebitene med en god søtpotetsalat og yoghurtdipp for et hyggelig måltid med familie eller gode venner.

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Fritert lam:

  • 600 g mørbrad av lam eller rester av lammestek
  • 1 ss smør til steking
  • 1 ss nøytral olje
  • 2 dl hvetemel
  • 1 stk. egg
  • 5 dl panko brødkrum
  • 1 l frityrolje

Grønnsaker:

  • 200 g søtpotet
  • 1 pk blandet babybladsalat eller en annen salat
  • 2 ss soyasaus

Mynteyoghurt:

  • 3 dl matyoghurt
  • 1 ss frisk mynte
  • 1 ts sukker

Slik gjør du

  1. Bland sammen yoghurt og hakket mynte. Smak til med litt sukker, salt og pepper. Sett mynteyoghurten kaldt til servering.
  2. Kutt lammekjøtt i ca. 2 cm tynne og 5 cm lange strimler. Varm en stekepanne med smør/margarin og olje. Når det slutter å bruse er det varmt nok til å legge i kjøttet. Stek kjøttet raskt på høy varme så det får en fin farge. Krydre med salt og pepper. Hell over på en tallerken og avkjøl helt. Tørk av overflødig fett med litt tørkepapir. Om du bruker rester, kan du hoppe over dette punktet.
  3. Vend kjøttet først i mel, så i egg og til slutt i panko. 
Panko er det japanske navnet for brødsmuler. Du får kjøpt det i asiatiske butikker og velassorterte dagligvareforretninger. Får du ikke tak i panko brødkrum, så kan du bruke griljermel.
  1. Hell oljen i en vid kjele og varm den til 180 °C.  Om du ikke har termometer kan du sjekke om oljen er varm kan du stikke en trepinne ned i oljen. Når det bobler godt rundt pinnen kan du starte friteringen.
  2. Fritér strimlene i ca. 30 sekunder, eller til de er gylne. Legg dem på et kjøkkenpapir, og la dem hvile et par minutter.
  3. Skrell og riv søtpotet med mandolin eller juliennekutter for å få lange fine strimler. Du kan også bruke en skarp kniv og kutte søtpoteten i så tynne strimler som mulig.
  4. Legg salaten og søtpotetstrimlene på et fat og drypp over soyasausen. Legg de friterte lammestrimlene på fatet og server med én gang.
Bruk mørt lammekjøtt til strimlene. Mørbrad, flatbiff eller ytrefilet egner seg godt. Du kan også godt bruke rester av lammestek.
Myntegelé kan erstatte frisk mynte i mynteyoghurten. Da er det lurt å røre geléen glatt med noen dråper vann først.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Ett lammelår – fire middager

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.11738, server:MP-PRD-WEB13 06.10.2024 21:37:49