Ingredienser

8 stk focaccine

  • 25 g gjær
  • 3 dl lunket vann
  • 1 ss honning
  • 0,5 ss salt
  • 0,5 dl olivenolje
  • 6 dl hvetemel

Til topping

  • 2 ss grovhakket frisk timian
  • 1 ss flaksalt
  • 0,5 dl olivenolje
Del

Focaccine

(5)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Dette er miniutgaven av det velkjente italienske brødet Focaccia. Passer perfekt som tilbehør og for seg selv som snacks. Gjerne med en god pesto til.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

8 stk focaccine

  • 25 g gjær
  • 3 dl lunket vann
  • 1 ss honning
  • 0,5 ss salt
  • 0,5 dl olivenolje
  • 6 dl hvetemel

Til topping

  • 2 ss grovhakket frisk timian
  • 1 ss flaksalt
  • 0,5 dl olivenolje

Slik gjør du

  1. Løs opp gjær i lunkent vann. Tilsett honning, salt, olje og mel. Elt deigen godt sammen.  Sett deigen til heving på et lunt sted til den har fått dobbel størrelse.
  2. Del deigen opp i åtte runde emner. Bruk hendene og trykk ut hvert emne med fingertuppene til de er flate og runde.
  3. Legg leivene på stekebrett med bakepapir, dekk til og la dem heve i en times tid til dobbel størrelse.
  4. Ringle olivenolje over brødene. Dryss flaksalt og timian på toppen.
  5. Stek brødene på 220 °C midt i ovnen i ca. 10 minutter, eller til de har fått en gyllen farge. 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant