Kyllinggryte fra Kamerun

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Under 20 min

Kjenn den deilige smaken av kylling i en blanding av karri, kokos, mango, ananas og rosiner! Server gryten med ris.

Ingredienser

  • 5 stk. kyllingfilet
  • 1 stk. løk
  • 2 ss olje
  • ca. 2 ss karri
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 1 stk. kokosnøtt
  • ca. 1 dl kokosmelk
  • ca. 1,5 dl vann
  • 0,5 stk. frisk ananas
  • 1 stk. mango
  • 0,5 dl rosiner

Slik gjør du

  1. Skjær kyllingfileter i 2 cm. store biter. Finhakk løk.
  2. Varm opp olje til middels varme i en gryte. Fres løk og krydder i 2 minutter. Legg i kjøttet og la det bli jevnt hvitt. Tilsett vann og kokosmelk.
  3. Ta ut kokoskjøttet av kokosnøtten. Fjern det brune og skjær kokosen i strimler med en potetskreller. Ta av skallet på ananas og mango og skjær kjøttet i strimler. Ha frukten i gryten sammen med rosiner. Jevn eventuelt sausen med litt maisenna. Kok opp og la alt bli varmt.

Server kyllinggryten med ris.

POPULÆRT AKKURAT NÅ

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    Pga ferie er kommentarfeltet stengt i juli.