Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Indrefilet surret i spekeskinke

Indrefilet surret i spekeskinke

Ingredienser

porsjoner

Stekte båtpoteter:

  • 12 stk. mandelpotet , eller andre små poteter
  • 2 ss nøytral olje
  • 2 ts urtekrydder
  • 1 ts salt

Ratatouille:

  • 2 stk. løk
  • 2 stk. rød paprika
  • 1 stk. grønn squash
  • 2 båter hvitløk
  • 2 ss nøytral olje
  • 1 boks hermetiske cherrytomater
  • 1 stk. kjøttbuljongterning
  • 1 ss finhakkede friske urter
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Indrefilet av svin er godt i seg selv, men surret i spekeskinke blir den ekstra god. Her er fileten servert med ratatouille og ovnsstekte poteter. 

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Stekte båtpoteter:

  • 12 stk. mandelpotet , eller andre små poteter
  • 2 ss nøytral olje
  • 2 ts urtekrydder
  • 1 ts salt

Ratatouille:

  • 2 stk. løk
  • 2 stk. rød paprika
  • 1 stk. grønn squash
  • 2 båter hvitløk
  • 2 ss nøytral olje
  • 1 boks hermetiske cherrytomater
  • 1 stk. kjøttbuljongterning
  • 1 ss finhakkede friske urter
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper

Slik gjør du

  1. Rens løk og del den i båter. Skjær paprika og squash i litt store biter. Finhakk hvitløk. 
  2. Ha olje i en kjele og tilsett hvitløk. La den surre litt før du tilsetter grønnsakene. Fres alt et par minutter.
  3. Ha i hermetiske tomater og en buljongterning. Rør forsiktig av og til mens retten småputrer i 15-20 minutter. Smak til med urtekrydder, salt og pepper. 
  4. Krydre indrefilet av svin med pepper. Brun fileten raskt på alle sider i en stekepanne med smør. Pakk skiver av spekeskinke rundt fileten, og bind hyssing rundt fileten med jevne mellomrom. Pensle med olje og legg fileten over i en ildfast form.
  5. Stikk et steketermometer i den tykkeste delen av fileten og stek på 125 °C i ca. 20 minutter, eller til termometeret viser 65 °C for medium og 70 °C for medium pluss. La fileten hvile 15 minutter før den skjæres i skiver.
  6. Vask poteter og skjær dem i båter. Legg potetbåtene på et bakepapirkledd stekebrett, drypp over litt olje og dryss på salt og urter. Stek potetene på 225 °C i 20 minutter mens fileten hviler. Bruk en spiss kniv for å sjekke om potetene er møre.

Server svinefilet surret i spekeskinke med ovnstekte potetbåter og smakfull ratatouille. 

Denne oppskriften egner seg også veldig godt til grilling. Grill fileten i 15-20 minutter. Snu ofte.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB13 20.04.2024 13:50:33