Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hei, jeg heter Mats og er en robot

Snakk med meg om mat i Messenger!

Åpne i Messenger
Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Innbakt svinefilet med soltørkede tomater

Ingredienser

  • 800 g indrefilet av svin
  • 0,5 ts pepper
  • 1 glass soltørkede tomater
  • 1 potte frisk basilikum
  • ca. 8 skiver spekeskinke

Potetsalat:

  • 750 g små potet
  • 2 ss salt
  • 200 g frisk sjampinjong
  • 3 ss rapsolje
  • 1 båt hvitløk
  • 2 ss crème fraîche orginal, 35 %
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • skallet av 1 stk. sitron
  • 1 ss grov sennep
  • 1 ss olivenolje
  • 3 ss frosne erter
  • 1 stk. hjertesalat eller romanosalat
Del

Innbakt svinefilet med soltørkede tomater

(2)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Svin indrefilet er både magert, godt og mild på smak. Soltørkede tomater har en sterk smak og er ypperlig som smakstilsetning, og er sammen med basilikum med på å gjøre måltidet både spennende og smakfullt.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

  • 800 g indrefilet av svin
  • 0,5 ts pepper
  • 1 glass soltørkede tomater
  • 1 potte frisk basilikum
  • ca. 8 skiver spekeskinke

Potetsalat:

  • 750 g små potet
  • 2 ss salt
  • 200 g frisk sjampinjong
  • 3 ss rapsolje
  • 1 båt hvitløk
  • 2 ss crème fraîche orginal, 35 %
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • skallet av 1 stk. sitron
  • 1 ss grov sennep
  • 1 ss olivenolje
  • 3 ss frosne erter
  • 1 stk. hjertesalat eller romanosalat

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 125 °C.
  2. Krydre kjøttet med pepper og brun det på høy varme i en stekepanne med olje. Avkjøl kjøttet på en tallerken med kjøkkenpapir.
  3. Hell oljen av de soltørkede tomatene og bland dem med grovt kuttet basilikum. Legg spekeskinkeskiver ved siden av hverandre på et stykke bakepapir og fordel blandingen over, men spar et par cm i hver ende. Legg kjøttet på midten og rull sammen, slik at du får skjøten på spekeskinken ned. Legg rullen på et bakpapirkledt stekebrett (med skjøten ned).
  4. Sett kjøttet midt i ovnen og stikk et steketermometer inn i den tykkeste delen av kjøttet. Stek til kjernetemperaturen har nådd 65° C (medium stekt). Ta kjøttet ut av ovnen og la det hvile i ca. 15 minutter.
    Stek videre til 70 °C for medium pluss eller 75 °C for gjennomstekt.
  5. Kok potetene møre i lettsaltet vann. Skjær sopp i båter stek dem sammen med en hel hvitløksbåt i en varm stekepanne med olje til det har fått en fin farge. Ta bort hvitløken når soppen er ferdig stekt. Avkjøl poteter og sopp.
  6. Bland sammen crème fraîche, pepper, sitronskall, sennep og olivenolje. Vend inn poteter og sopp. Kok opp vann og hell over ertene slik at de tiner. La dem renne godt av seg og vend dem inn i salaten sammen med grovt revet hjertesalat.

Server den innbakt svinefileten med potetsalaten og gjerne litt god grov sennep. 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.4584, server:MP-PRD-WEB14 22.03.2023 01:28:12