Indrefilet surret i spekeskinke

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
40–60 min

Indrefilet av svin er godt i seg selv, men surret i spekeskinke blir den ekstra god. Her er fileten servert med ratatouille og ovnsstekte poteter. 

Ingredienser

  • 800 g indrefilet av svin
  • 12 ts pepper
  • 8 skive spekeskinke
  • 2 ss olje

Stekte båtpoteter:

  • 12 stk mandelpotet , eller andre små poteter
  • 2 ss olje
  • 2 ts urtekrydder
  • 1 ts salt

Ratatouille:

  • 2 ss olje
  • 2 båt hvitløk
  • 2 stk løk
  • 1 stk grønn squash
  • 2 stk rød paprika
  • 1 boks hermetisk cherrytomat
  • 1 stk kjøttbuljongterning
  • 1 ss finhakkede friske urter
  • 12 ts salt
  • 12 ts pepper

Slik gjør du

1. Lag ratatouille. Rens løk og del den i båter, paprika og squash i litt store biter. Finhakk hvitløk.

2. Ha olje i en kjele og tilsett hvitløk. La den surre litt før du tilsetter grønnsakene. Fres alt et par minutter før du tilsetter hermetiske tomater og en buljongterning. Rør forsiktig av og til mens retten småputrer i 15-20 minutter. Smak til med urtekrydder, salt og pepper. 

3. Krydre indrefilet av svin med pepper. Brun fileten raskt på alle sider i en stekepanne med smør. Pakk skiver av spekeskinke rundt fileten, og bind hyssing rundt fileten med jevne mellomrom. Pensle med olje og legg fileten over i en ildfast form.

4. Stikk et steketermometer i den tykkeste delen av fileten og stek på 125 °C i ca. 20 minutter, eller til termometeret viser 65 °C for medium og 70 °C for medium pluss. La fileten hvile 15 minutter før den skjæres i skiver.

5.Vask potet og skjær dem i båter. Legg dem på et bakepapirkledd stekebrett, drypp over litt olje og dryss på salt og urter. Stek potetene på 225 °C i 20 minutter mens fileten hviler. Bruk en spiss kniv for å sjekke om potetene er møre.

Server svinefilet surret i spekeskinke med ovnstekte potetbåter og smakfull ratatouille. 

Denne oppskriften egner seg også veldig godt til grilling. Grill fileten i 15-20 minutter. Snu ofte.
 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.