Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Gulrotcupcakes

Gulrotcupcakes

Ingredienser

porsjoner

1 porsjon gir 12 cupcakes.

  • 300 g brunt sukker
  • 2 dl nøytral nøytral olje
  • 4 stk. egg
  • 300 g hvetemel
  • 1 ts vaniljesukker
  • 2 ts bakepulver
  • 0,5 ts salt
  • 1 ts natron
  • 2 ts malt kanel
  • 400 g revet gulrot

Sjokoladekrem:

  • 300 g hvit sjokolade
  • 200 g romtemperert smør
  • 200 g melis
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 8080 kcal
Fett 464 g
Protein 99 g
Karbohydrater 851 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (4)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Saftige gulrotcupcakes toppet med en myk og deilig hvit sjokoladekrem. Nam! 

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

1 porsjon gir 12 cupcakes.

  • 300 g brunt sukker
  • 2 dl nøytral nøytral olje
  • 4 stk. egg
  • 300 g hvetemel
  • 1 ts vaniljesukker
  • 2 ts bakepulver
  • 0,5 ts salt
  • 1 ts natron
  • 2 ts malt kanel
  • 400 g revet gulrot

Sjokoladekrem:

  • 300 g hvit sjokolade
  • 200 g romtemperert smør
  • 200 g melis
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 8080 kcal
Fett 464 g
Protein 99 g
Karbohydrater 851 g

Slik gjør du

  1. Pisk sammen sukker og olje. Ha i ett og ett egg av gangen. Pisk til blandingen er lys og kremaktig.
  2. Bland alt det tørre. Sikt det tre ganger. Rør det forsiktig inn i eggeblandingen.
  3. Vend revet gulrot forsiktig inn med en slikkepott.
  4. Stek muffinsene på 180 °C i ca. 15 minutter. Avkjøl kakene på rist.
  5. Brekk sjokolade i biter eller finhakk den. Ha den i en bolle eller skål og smelt sjokoladen over vannbad. Pass på at sjokoladen ikke blir for varm. 
  6. Pisk romtemperert smør og melis til det er litt luftig. 
  7. Hell den smeltede sjokoladen i smør- og melisblandingen, og pisk i 5- 10 minutter eller til kremen er lys og luftig. 
  8. Ha glasuren i en sprøytepose med tipp og sprøyt kremen på muffinsene. Pynt eventuelt med et lite kaneldryss. 

Vi kan også anbefale gulrotkake med ostekrem, som er en kjempepopulær langpannekake.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12320, server:MP-PRD-WEB11 11.12.2024 10:20:15