Ingredienser

1 porsjon gir ca. 20 kaker.

  • 1 stk. vaniljestang
  • 200 g smør
  • 300 g sukker
  • 4 stk. egg
  • 5 dl hvetemel
  • 3 ts bakepulver
  • 3 dl kremfløte
  • 1 dl knust pepperkake

KREMOSTTOPPING

  • 300 g kremost naturell
  • 220 g melis
  • ca. 2 dråper lilla konditorfarge
Del

Advent cupcakes

(2)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Advent cupcakes med smak av pepperkake passer perfekt til selskap i advent- og romjulstid.

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

1 porsjon gir ca. 20 kaker.

  • 1 stk. vaniljestang
  • 200 g smør
  • 300 g sukker
  • 4 stk. egg
  • 5 dl hvetemel
  • 3 ts bakepulver
  • 3 dl kremfløte
  • 1 dl knust pepperkake

KREMOSTTOPPING

  • 300 g kremost naturell
  • 220 g melis
  • ca. 2 dråper lilla konditorfarge

Slik gjør du

  1. Del vaniljestang i to på langs, og skrap ut frøene. Rør smør, sukker og vaniljefrø sammen til det har en luftig konsistens. Ha i ett og ett egg om gangen.
  2. Vend forsiktig inn siktet mel og bakepulver i blandingen. Spe med fløte og bland røren godt sammen. Ha i pepperkakesmuler.
  3. Sett gjerne muffinsformer i et muffinsbrett om du har. Da holder muffinsene seg pene i fasongen.
  4. Fordel røren i mellomstore muffinsformer og stek kakene midt i stekeovnen på 180 °C i 15-20 minutter. Avkjøl.
  5. Pisk sammen kremost og melis til det har en smørbar konsistens. Tilsett konditorfarge. Det beste er å la kremen stå litt kjølig før du pynter cupcakesene.
  6. Fyll kremen i en sprøytepose med rund tip, og dekorer muffinsene med frostingen.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant