Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Kryddercupcakes med kremosttopping

Kryddercupcakes med kremosttopping

Ingredienser

porsjoner
  • 300 g smør
  • 3 dl brunt sukker
  • 4 stk. egg
  • 5 dl hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 0,5 ts malt kanel
  • 0,5 ts malt ingefær
  • 0,25 ts malt nellik

Kremosttopping:

  • 300 g kremost naturell
  • 220 g melis
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 374 kcal
Fett 22 g
Protein 5 g
Karbohydrater 37 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (7)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Kryddermuffins med smak av jul! Med deilig kremosttopping får du flotte julecupcakes som passer fint å servere sammen med andre småkaker i adventstid og romjul.

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 300 g smør
  • 3 dl brunt sukker
  • 4 stk. egg
  • 5 dl hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 0,5 ts malt kanel
  • 0,5 ts malt ingefær
  • 0,25 ts malt nellik

Kremosttopping:

  • 300 g kremost naturell
  • 220 g melis

Slik gjør du

  1. Rør smør og sukker sammen til det har en luftig konsistens. Ha i ett og ett egg om gangen. Tilsett resten av ingrediensene og rør deigen godt sammen.
  2. Fordel røren i mellomstore muffinsformer og stek kakene midt i stekeovnen på 200 °C i 15-20 minutter. Avkjøl.
Sett gjerne muffinsformene i et muffinsbrett om du har. Da holder de seg pene i fasongen.
  1. Pisk sammen kremost og melis til det har en smørbar konsistens. Ha kremen i sprøytepose og dekorer muffinsene.
La gjerne kremen stå litt kjølig før du sprøyter den på muffinsene. En rose (som vist på bildet) lager du enkelt ved å bruke en stjerneformet sprøytetip. Start med å sprøyte kremen på midten av muffinsen, og sprøyt rundt i sirkel ut mot kanten.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.11612, server:MP-PRD-WEB13 18.09.2024 09:20:47