Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Grove scones

Grove scones

Ingredienser

1  porsjoner

Gir ca. 12 scones.

  • 5 dl hvetemel
  • 2 dl fin sammalt rug
  • 2 dl lettkokte havregryn
  • 0,5 dl solsikkekjerner
  • 0,5 dl gresskarkjerner
  • 4 ts bakepulver
  • 0,5 ts malt kanel
  • 1 eple
  • 50 g smør
  • 3 dl melk
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 2436 kcal
Fett 86 g
Protein 88 g
Karbohydrater 291 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Scones er både enkelt og raskt å lage. Lag grove scones til frokost, lunsj eller til helgekosen! Disse er laget med eple, som gjør de skikkelig saftig og gode. En porsjon gir ca. 12 scones. 

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

1  porsjoner

Gir ca. 12 scones.

  • 5 dl hvetemel
  • 2 dl fin sammalt rug
  • 2 dl lettkokte havregryn
  • 0,5 dl solsikkekjerner
  • 0,5 dl gresskarkjerner
  • 4 ts bakepulver
  • 0,5 ts malt kanel
  • 1 eple
  • 50 g smør
  • 3 dl melk
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 2436 kcal
Fett 86 g
Protein 88 g
Karbohydrater 291 g

Slik gjør du

  1. Forvarm stekeovnen til 220 °C.
  2. Bland sammen hvetemel, rugmel, havregryn, solsikkekjerner, gresskarkjerner, bakepulver og kanel i en bolle. 
  3. Riv eple grovt på et rivjern og ha i røren.
  4. Smelt smør og ha i røren sammen med melk. 
  5. Rør deigen lett sammen. Deigen vil være litt klissete.
  6. Strø litt mel på benken og skrap ut all deigen med en slikkepott.
  7. Strø litt mel oppå deigen, og klapp den ut til en rund form som er cirka 2 cm tykk.
  8. Bruk pepperkakeformer eller et glass og stikk ut sconsene. Legg dem over på et stekebrett med bakepapir.
  9. Ta deigrestene og form dem sammen igjen til en deig. Klapp den ut på nytt og stikk ut flere scones. Fortsett til du er tom for deig.
  10. Sett stekebrettet inn midt i ovnen og stek i 15 minutter. Avkjøl på rist.

Grove scones

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.11914, server:MP-PRD-WEB14 24.10.2024 02:10:29