Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Scones-1264-27

Scones

Ingredienser

1  porsjoner

1 porsjon gir ca. 16 scones.

  • 150 g rosiner
  • 3 dl vann
  • 250 g smør
  • 250 g sukker
  • revet skall og saft av 1 stk. appelsin
  • revet skall og saft av 1 stk. sitron
  • 600 g hvetemel
  • 250 g grov sammalt hvete
  • 4 ss bakepulver
  • 5,5 dl melk
  • 150 g valnøttkjerner

melk til pensling

Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 7718 kcal
Fett 331 g
Protein 172 g
Karbohydrater 943 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

En litt grovere sconesvariant med appelsin og sitron. Server med nyrørte bær.

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

1  porsjoner

1 porsjon gir ca. 16 scones.

  • 150 g rosiner
  • 3 dl vann
  • 250 g smør
  • 250 g sukker
  • revet skall og saft av 1 stk. appelsin
  • revet skall og saft av 1 stk. sitron
  • 600 g hvetemel
  • 250 g grov sammalt hvete
  • 4 ss bakepulver
  • 5,5 dl melk
  • 150 g valnøttkjerner

melk til pensling

Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 7718 kcal
Fett 331 g
Protein 172 g
Karbohydrater 943 g

Slik gjør du

1. Legg rosinene i vann dagen i forveien.

2. Bland smør, sukker, revet skall og saft fra appelsin og sitron til en masse. Denne massen blandes inn i melet sammen med bakepulveret. Tilsett melk og elt deigen til du har en jevn deig.

2. Hell vannet av rosinene og bland dem forsiktig inn i deigen sammen med valnøtter. Dersom deigen blir veldig fuktig, kan du tilsette litt mer mel.

3. Ha deigen på et melet bakebord. Del deigen i fire deler og form til runde emner. Del hvert av emnene i fire like biter og legg dem på en stekeplate med bakepapir. Pensle sconesene med melk.

4. Stek sconesene midt i ovnen på ca. 200 °C i 10–20 minutter til de er gylne og gjennomstekte. Avkjøl på rist.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.11738, server:MP-PRD-WEB13 04.10.2024 23:06:23