Lagre

Ingredienser

  • 150 g rosiner
  • 3 dl vann
  • 250 g smør
  • 250 g sukker
  • revet skall og saft av 1 stk. appelsin
  • revet skall og saft av 1 stk. sitron
  • 600 g hvetemel
  • 250 g grov sammalt hvete
  • 4 ss bakepulver
  • 5,5 dl melk
  • 150 g valnøttkjerner

melk til pensling

Del

Scones

(0)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

En litt grovere sconesvariant med appelsin og sitron. Server med nyrørte bær.

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel
Lagre

Ingredienser

  • 150 g rosiner
  • 3 dl vann
  • 250 g smør
  • 250 g sukker
  • revet skall og saft av 1 stk. appelsin
  • revet skall og saft av 1 stk. sitron
  • 600 g hvetemel
  • 250 g grov sammalt hvete
  • 4 ss bakepulver
  • 5,5 dl melk
  • 150 g valnøttkjerner

melk til pensling

Slik gjør du

1. Legg rosinene i vann dagen i forveien.

2. Bland smør, sukker, revet skall og saft fra appelsin og sitron til en masse. Denne massen blandes inn i melet sammen med bakepulveret. Tilsett melk og elt deigen til du har en jevn deig.

2. Hell vannet av rosinene og bland dem forsiktig inn i deigen sammen med valnøtter. Dersom deigen blir veldig fuktig, kan du tilsette litt mer mel.

3. Ha deigen på et melet bakebord. Del deigen i fire deler og form til runde emner. Del hvert av emnene i fire like biter og legg dem på en stekeplate med bakepapir. Pensle sconesene med melk.

4. Stek sconesene midt i ovnen på ca. 200 °C i 10–20 minutter til de er gylne og gjennomstekte. Avkjøl på rist.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant