Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Clotted cream

Clotted cream

Ingredienser

1  porsjoner
  • 7,5 dl kremfløte
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (6)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Clotted cream er et must om du vil servere tradisjonell afternoon tea som de gjør i England. Clotted cream lages av fløte, og en dose god tid. Serveres til nybakte scones og deilig syltetøy. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

1  porsjoner
  • 7,5 dl kremfløte

Slik gjør du

  1. Hell kremfløten i en ildfast form (ca. 20 x 20 cm).
  2. Sett formen midt i ovnen på ca. 80 °C. La den stå i ovnen i 10-12 timer.
  3. Ta formen forsiktig ut av stekeovnen, slik at du ikke blander innholdet for mye. Avkjøl på kjøkkenbenken i 1-2 timer. 
  4. Dekk formen med plast, og sett den i kjøleskapet i minst 8 timer til den er helt avkjølt.
  5. Ta formen ut på kjøkkenbenken og skjær den tykke snerken forsiktig løs fra formen. Det er kremen på undersiden av snerken som kalles clotted cream.
  6. Bruk en skje til å skrape av kremen og ha den over i et glass. Du kan også blande litt av snerken i kremen om du liker en litt grovere konsistens. Den flytende væsken som er igjen i bunnen kan brukes som væske i annen bakst.

Clotted cream holder seg i kjøleskap i 2-3 dager.  

Clotted cream

Kilde:Oppskriften er laget av Opplysningskontoret for brød og korn.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB13 20.04.2024 02:53:24