Ingredienser

  • 3 dl glutenfrie havregryn
  • 2 dl sorghum-mel eller raki-mel
  • 2 dl glutenfritt, grovt mel
  • 0,5 ts salt
  • 1 ss bakepulver
  • 100 g romtemperert smør
  • 4 dl kefir eller skummet kulturmelk
  • 2 dl revet ost gjerne med mye smak

Topping:

  • 0,5 dl glutenfrie havregryn
  • 1 dl revet ost
Del

Glutenfrie scones

(0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Scones lages med bakepulver som hevemiddel, og er derfor raskt å lage. De er aller best når de er nybakte og serveres varme eller lune. Supert å lage til frokost, lunsj, som kuvertbrød eller som tilbehør til koldtbordet.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

  • 3 dl glutenfrie havregryn
  • 2 dl sorghum-mel eller raki-mel
  • 2 dl glutenfritt, grovt mel
  • 0,5 ts salt
  • 1 ss bakepulver
  • 100 g romtemperert smør
  • 4 dl kefir eller skummet kulturmelk
  • 2 dl revet ost gjerne med mye smak

Topping:

  • 0,5 dl glutenfrie havregryn
  • 1 dl revet ost

Slik gjør du

  1. Forvarm stekeovnen til 250 °C.
  2. Bland sammen havregryn, mel, salt og bakepulver i en bolle.
  3. Ha i smør og smuldre inn smøret.
  4. Ha i kefir og ost. Rør deigen lett sammen. Deigen vil være litt klissete. Form runde scones og legg over på et stekebrett dekket med bakepapir. Topp med revet ost og havregryn.
    Hvis du syns deigen er klissete, kan du ha litt olje på hendene.
  5. Stek i varm stekeovn på midterste rille i 15-20 min, eller til de er lysebrune og gjennomstekte.

Oppskriften er utarbeidet i samarbeid med Norsk Cøliakiforening

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    Kommentarfeltet er stengt 1. juli - 9. august. God sommer!

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant