Andebryst med appelsin og krydder

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
40–60 min

Andebryst og appelsin er gode venner og en klassisk smakskombinasjon. Her får de selskap av honning, anis og kanel i en nydelig liten rett.

Ingredienser

  • 2 stk andebryst ( ca 600 g )
  • 1 ts salt
  • 14 ts pepper
  • 4 dl appelsinjuice ( gjerne ferskpresset )
  • saft og skall av 1 stk appelsin
  • 2 ss eplecidereddik
  • 6 ss honning
  • 1 stk hel kanel
  • 2 stk stjerneanis
  • 4 stk hel pepper
  • 1 ss smør
  • 250 g sukkererter
  • 2 ss karse

Slik gjør du

  1. Forvarm ovnen til 125 °C
  2. Tørk andebryst med tørkepapir og bruk en skarp kniv til å snitte et rutemønster i fettet. Pass på så du ikke skjærer i kjøttet. Krydre med salt og pepper.
  3. Legg andebrystene med fettsiden ned i en kald panne. Sett pannen på kald kokeplate og sett på varmen (mellom middels og sterk varme). Fettet i andebrystene vil smelte, og det er ikke nødvendig å tilsette mer fett.
  4. Vend på andebrystet og sjekk at fettet har fått fin farge. Snu brystet og stek det 1-2 minutter på undersiden.
  5. Legg andebrystene i en ildfast form med fettsiden opp. Sett formen midt i ovnen og stek brystene i ca. 15 minutter, eller til de har en kjernetemperatur på 68 °C. Ta ut av ovnen og la hvile i ca. 10 minutter.
  6. Vask appelsinen og riv skallet fint. Skjær skallet av slik at du får med alt det hvite, og skjær ut skinnfrie båter med en skarp kniv. Sett til side. Klem saften ut av restene og bland det med appelsinjuicen.
  7. Hell vekk litt av fettet i stekepannen. Ha appelsinjuice, eddik, honning og krydder i stekepannen og kok opp. La sausen koke til den er redusert til det halve. Smak til med salt og pepper. Legg appelsinbåtene i sausen rett før servering.
  8. Skjær andebryst i skiver og anrett på tallerken. Dryss over litt karse.

Server gjerne med ris, nudler eller salat. Retten kan også serveres som en av flere retter på et asiatiskinspirert tapasbord. 

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.