Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Andebryst med appelsin og krydder

Andebryst med appelsin og krydder

Ingredienser

porsjoner
  • 2 stk. andebryst ( ca 600 g )
  • 1 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 4 dl appelsinjuice ( gjerne ferskpresset )
  • saft og skall av 1 stk. appelsin
  • 2 ss eplecidereddik
  • 6 ss honning
  • 1 stk. hel kanel
  • 2 stk. stjerneanis
  • 4 stk. hel pepper
  • 1 ss smør
  • 250 g sukkererter
  • 2 ss karse
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Andebryst og appelsin er gode venner og en klassisk smakskombinasjon. Her får de selskap av honning, anis og kanel i en nydelig liten rett.

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 2 stk. andebryst ( ca 600 g )
  • 1 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 4 dl appelsinjuice ( gjerne ferskpresset )
  • saft og skall av 1 stk. appelsin
  • 2 ss eplecidereddik
  • 6 ss honning
  • 1 stk. hel kanel
  • 2 stk. stjerneanis
  • 4 stk. hel pepper
  • 1 ss smør
  • 250 g sukkererter
  • 2 ss karse

Slik gjør du

  1. Forvarm ovnen til 125 °C
  2. Tørk andebryst med tørkepapir og bruk en skarp kniv til å snitte et rutemønster i fettet. Pass på så du ikke skjærer i kjøttet. Krydre med salt og pepper.
  3. Legg andebrystene med fettsiden ned i en kald panne. Sett pannen på kald kokeplate og sett på varmen (mellom middels og sterk varme). Fettet i andebrystene vil smelte, og det er ikke nødvendig å tilsette mer fett.
  4. Vend på andebrystet og sjekk at fettet har fått fin farge. Snu brystet og stek det 1-2 minutter på undersiden.
  5. Legg andebrystene i en ildfast form med fettsiden opp. Sett formen midt i ovnen og stek brystene i ca. 15 minutter, eller til de har en kjernetemperatur på 68 °C. Ta ut av ovnen og la hvile i ca. 10 minutter.
  6. Vask appelsinen og riv skallet fint. Skjær skallet av slik at du får med alt det hvite, og skjær ut skinnfrie båter med en skarp kniv. Sett til side. Klem saften ut av restene og bland det med appelsinjuicen.
  7. Hell vekk litt av fettet i stekepannen. Ha appelsinjuice, eddik, honning og krydder i stekepannen og kok opp. La sausen koke til den er redusert til det halve. Smak til med salt og pepper. Legg appelsinbåtene i sausen rett før servering.
  8. Skjær andebryst i skiver og anrett på tallerken. Dryss over litt karse.

Server gjerne med ris, nudler eller salat. Retten kan også serveres som en av flere retter på et asiatiskinspirert tapasbord. 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.7088, server:MP-PRD-WEB15 01.12.2023 20:50:51