Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Speket andebryst

Speket andebryst

Ingredienser

1  porsjoner
  • 2 stk. andebryst
  • 300 g salt
  • 2 ss einebær , eventuelt annet krydder

Oppskriftsintroduksjon

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Speket andebryst er en morsom måte å tilberede andebrystet på. Skal du servere det som forrett, bør du planlegge i god tid, slik at kjøttet får tid nok til å tørke. Smaken varierer du med de krydder eller urter du liker best.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

1  porsjoner
  • 2 stk. andebryst
  • 300 g salt
  • 2 ss einebær , eventuelt annet krydder

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Vei gjerne kjøttet før du henger det opp. Da er det enklere å vite når det er ferdig. Kjøttet er ferdig speket når ca. 3 0% av vekten er borte. Det kan ta 3-6 uker.

Server speket andebryst som en forrett, lag en god pastarett eller topp en litt eksklusiv pizza med noen skiver speket andebryst.

Forslag til krydderblandinger:

Rist gjerne krydderne i en tørr stekepanne til de dufter. Knus dem i en morter før de gnis inn i kjøttet.

2 ss pepperkorn
2 ss einerbær
1 ss korianderfrø, 1 ss fennikelfrø og 1 ss spisskummenfrø
1 stk kardemommekjerne, 1 ss korianderfrø og 1 ss szechuanpepper

Andebrystene bør henge så lenge som mulig uten tildekking. Er det fare for fluer må kjøttet beskyttes med en stoffpose. Denne bør være stor nok og laget av et tynt stoff som slipper luft lett igjennom. Se til at kjøttet henger fritt i posen. For å spile ut posen, kan du sy en løpegang rundt midten, eller sy en rad med hemper utenpå. Gjennom løpegangen eller hempene trer du en ståltråd. Spekeposer kan også kjøpes i utvalgte butikker.

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Kommentarfeltet er stengt i sommerferien! Vi åpner igjen 4. august. GOD SOMMER!

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.14902, server:MP-PRD-WEB13 11.07.2025 17:35:59