Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Andebryst med klementinsaus 1

Andebryst med klementinsaus

Ingredienser

porsjoner
  • 2 stk. andebryst
  • 1 ss smør til steking
  • 6 båter hvitløk
  • 2 stilker frisk rosmarin

  • 4 stk. rødbete
  • 1 ss olivenolje
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper

  • 12 stk. småpoteter
  • 0,5 ts salt

Klementinsaus:

  • 3 ss smør
  • 4 stk. klementin
  • 3 ss honning
  • 3 ss hakkede mandler
  • 2 stk. purre
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (7)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Skal du ha gjester som vet å sette pris på ekstra god mat, er andebryst tingen å servere. Sitrus og rødbeter utgjør en spennende smakskombinasjon som passer godt til andebryst. 

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

porsjoner
  • 2 stk. andebryst
  • 1 ss smør til steking
  • 6 båter hvitløk
  • 2 stilker frisk rosmarin

  • 4 stk. rødbete
  • 1 ss olivenolje
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper

  • 12 stk. småpoteter
  • 0,5 ts salt

Klementinsaus:

  • 3 ss smør
  • 4 stk. klementin
  • 3 ss honning
  • 3 ss hakkede mandler
  • 2 stk. purre

Slik gjør du

Du trenger: andebryst, hvitløk, smør, rødbeter, olivenolje, salt, pepper, poteter, purre, klementiner, mandler, honning og rosmarin.

1. Skrell rødbeter og skjær i skiver. Dekk bunnen i en ildfast form med bakepapir og legg i skivene. Ha på olje og krydre med salt og pepper. Sett formen i forvarmet stekeovn på 180 °C. Stek skivene i ca. 30 minutter.

2. Snitt rutemønster i fettsiden på andebrystene. Bruk en skarp og spiss kniv og se til at du ikke skjærer helt ned i kjøttet.

3. Krydre med salt og pepper. 

4. Vask poteter og kok dem i lettsaltet vann til de er møre. 

5. Legg andebryst med skinnsiden ned i en varm stekepanne med smør. Stek brystene i 2-3 minutter med skinnsiden ned til den er gyllen og sprø. Legg dem så i en ildfast form med skinnsiden opp og stikk inn et steketermometer. Ha fettet fra stekepannen over i den ildfaste formen sammen med hvitløk og rosmarin. Sett formen inn i stekeovnen og stek i ca. 15 minutter eller til kjernetemperaturen er 62 °C. La andebrystene hvile i 10 minutter før du skjærer dem i skiver (kjernetemperaturen vil stige til ca. 68 °C under hviling). 

6. Ha smør i en varm stekepanne. Tilsett saft av klementin når smøret er smeltet og har sluttet å bruse. Kok inn til halvparten.

7. Tilsett honning.

8. Vask purre og del i grove biter.  Legg bitene i sausen til de er gjennomvarme og lett karamelliserte. Ha hakkede mandler i sausen rett før servering. 

Alt klart til servering. Sødmen i rødbetene passer ypperlig til andebryst og den sursøte klementinsausen.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.7026, server:MP-PRD-WEB11 29.11.2023 20:43:32