Andeconfit med sitrussalat

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Avansert
Tid
Over 60 min

Andeconfit servert på denne måten passer kjempegodt som forrett når man venter gjester, eller om man bare vil kose seg med noe ekstra godt i helgen. 

Ingredienser

  • 4 stk andelår
  • 200 g grovt salt
  • 6 dl andefett , eller nok til at lårene dekkes

Sitrussalat:

  • 3 stk appelsin
  • 1 stk grapefrukt
  • 2 stk blodappelsin
  • 1 stk granateple
  • 4 stilker frisk mynte
  • 2 ss grovhakket pistasjnøtter
  • 2 ss honning

Slik gjør du

  1. Gni andelårene godt inn med salt på begge sider og legg dem i en form eller skål. Dryss over resten av saltet og sett kaldt i minst fire timer, helst natten over.
  2. Skyll av saltet fra andelårene og tørk dem med tørkepapir. Legg lårene tett sammen i en ildfast form. Formen bør være liten og ganske høy.
  3. Smelt andefett og hell over lårene slik at de er helt dekket.
  4. Sett formen midt i stekeovnen på 80 °C i minst 4 timer, eller til kjøttet er mørt og begynner å løsne fra beina.
  5. Ta lårene opp av fettet. Legg dem på et stekebrett kledd med bakepapir. Stek andelårene i stekeovn på 180 °C, i ca. 20 minutter, til de har fått en gyllen farge og skinnet er sprøtt.
  6. Skjær av skallet på appelsin, blodappelsin og grapefrukt. Kutt blodappelsin og halvparten av appelsinen i skiver. Kutt resten av appelsinen og grapefrukt i hinnefrie båter. Rens granateple.
  7. Anrett skiver og båter av sitrusfrukter på et fat. Dryss over mynte, granateple og grovhakkede pistajenøtter, og ringle over honning. 

Server de confiterte andelårene med sitrussalaten. Om du vil ha en mer mettende rett, kan du for eksempel steke poteter i noe av andefettet og servere til. 

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.