Crispy duck

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Avansert
Tid
Over 60 min

Her kan du samle dine venner og familie til et skikkelig festmåltid! Crispy duck setter du på bordet sammen med hoisinsaus og grønnsaker. Da er det duket for en kulinarisk opplevelse. Hvis du vil, kan du også lage vår hjemmelagdede hoisinsaus.

Ingredienser

  • 1 stk and (ca. 2,5 kg)
  • 1 bit tommelstor frisk ingefær
  • 6 båter hvitløk
  • 1 stk hel kanel
  • 1 dl brunt sukker
  • 1 dl soyasaus

Tilbehør:

  • 2 stk gulrot
  • 1 stk agurk
  • 12 stk purre
  • 2 stilker stilkselleri (stangselleri)
  • 2 pk a 10 stk peking duck pannekaker
  • 1 bunt frisk koriander
  • 2 glass hoisinsaus

Slik gjør du

  1. Skyll anden nøye og fjern gjenværende fjær med en pinsett. Tørk tilslutt godt med papir.
  2. Kok opp en stor kjele med vann, og øs kokende vann over hele fuglen. Du kan se at skinnet trekker seg sammen og skifter farge. Tørk med papir så skinnet blir helt tørt.
  3. Kutt ingefær i tykke skiver og knus hvitløk, legg det inn i anden sammen med kanelstang og knyt den sammen.
  4. Kok opp sukker og soya og avkjøl. Gni inn fuglen med blandingen, og legg den utildekket på rist i kjøleskapet i minst fire timer, eller over natten.
  5. Forvarm ovnen til 150 °C.
  6. Legg anden på en rist med en langpanne under, slik at fettet havner der og ikke i bunnen av ovnen. Stek anden midt i ovnen i 2 timer. Skru deretter opp ovnen til 200 °C og stek videre i ca. 30 minutter. Her er det lurt og følge med sånn at ikke anden brenner seg.
  7. Når fuglen er gyllen, og litt mørk i fargen er den ferdig. Ta ut og hvil i minst 30 minutter.
  8. Vask grønnsakene godt og skrell gulrot. Kutt gulrot, agurk, purre og selleri i tynne strimler.
  9. Legg pannekakene i en bambuskurv (med bakepapir). Damp i ca. 10 minutter, til de er gjennomvarme.
  10. Ta av lårene og skjær ut beina. Ta ut brystene. Skjær kjøttet i tynne skiver. 
  11. Ta en pannekake, ha på hoisinsaus, grønnsaker og skiver av and. Topp det hele med koriander og rull sammen. 
    Har du ikke en bambuskurv kan du dampe dem i stekeovn: Skru stekeovnen på 90-100 °C. Fyll en langpanne med vann og sett den nederst i stekeovnen. Legg pannekakene på en rist og sett dem inn i stekeovnen, når vannet har begynt å dampe. Damp pannekakene ti ca. 10 minutter til de er gjennomvarme.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.