Andebryst med honning og eplepuré

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Imponer gjestene din med denne deilige og enkle retten! Stekt andebryst og eplepuré er overraskende kjapt å tilberede, ser fantastisk ut og smaker helt nydelig.  

Ingredienser

 • 2 stk andebryst
 • 4 stk syrlig eple
 • 1 dl vann
 • 1 ss smør
 • saft av 1 stk sitron
 • 2 dl flytende honning
 • 2 ss ristede korianderfrø
 • 4 stk stjerneanis
 • 0,5 potte frisk koriander

Slik gjør du

 1. Tørk andebryst med tørkepapir og bruk en skarp kniv til å snitte et rutemønster i fettet. Pass på så du ikke skjærer i kjøttet. Krydre med salt og pepper.
Det er enklest å kutte et rutemønster i skinnet når andebrystene er halvtinte. La brystene tine helt og bli romtempererte før du tilbereder dem videre.
 1. Legg andebryst med fettsiden ned i en kald panne. Sett pannen på kald kokeplate og sett på varmen (mellom middels og sterk varme). Fettet i andebrystene vil smelte, og det er ikke nødvendig å tilsette mer fett.
 2. Vend på andebrystene og sjekk at fettet har fått fin farge. Snu dem og stek dem raskt på undersiden.
 3. Legg andebrystene i en ildfast form med fettsiden opp. krydre med litt salt og pepper.
 4. Varm ovnen til 125 °C. Sett formen midt i ovnen og stek brystene i ca. 15 minutter eller til de har en kjernetemperatur på 68 °C. Ta formen ut av ovnen og la brystene hvile i ca. 10 minutter.
 5. Ha honning, korianderfrø og stjerneanis i en liten kjele. Kok opp, senk varmen og la honningen koke inn i ca 10 minutter. Plukk ut stjerneanis og hold den varm.
 6. Skrell og kutt epler i biter. Ha eplebitene i en kjele med vann, smør og sitronsaft. Kok eplene helt møre. Rør om av og til, så de ikke fester seg i bunnen. Bruk stavmikser eller hurtigmikser og mos eplene til en glatt puré. Smak til med sitronsaft, sukker, salt og pepper.
 7. Fordel eplepuré på tallerkener. Skjær andebrystene i ca 2 cm tykke skiver og legg på tallerkenen. Hell over litt honningglace. Pynt med frisk koriander og server. 
Retten kan forberedes i god tid – snitt rutemønster i skinnet mens andebrystene fortsatt er nesten frosne, og la dem deretter tine helt. Brystene kan også brunes et par timer før de skal serveres.

 

Kommentarer

  Se alle kommentarer...

  For å skrive en kommentar må du være logget inn.