Andebryst med honning og eplepuré

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Imponer gjestene din med denne deilige og enkle retten! Stekt andebryst og eplepuré er overraskende kjapt å tilberede, ser fantastisk ut og smaker helt nydelig.  

Ingredienser

  • 600 g ca andebryst
  • 1 ts salt
  • 12 ts kvernet pepper
  • 6 stk syrlige eple
  • 1 dl vann
  • 1 ss smør
  • saft av 1 stk sitron
  • 2 dl flytende honning
  • 2 ss ristede korianderfrø
  • 4 stk stjerneanis
  • 12 potte frisk koriander

Slik gjør du

  1. Forvarm ovnen til 125 °C
  2. Tørk andebryst med tørkepapir og bruk en skarp kniv til å snitte et rutemønster i fettet. Pass på så du ikke skjærer i kjøttet. Krydre med salt og pepper.
  3. Snitt rutemønster i fettsiden på andebrystene. Bruk en skarp og spiss kniv og se til at du ikke skjærer helt ned i kjøttet. Krydre med salt og pepper.
  4. Legg andebrystene med fettsiden ned i en kald panne. Sett pannen på kald kokeplate og sett på varmen (mellom middels og sterk varme). Fettet i andebrystene vil smelte, og det er ikke nødvendig å tilsette mer fett.
  5. Vend på andebrystet og sjekk at fettet har fått fin farge. Snu brystet og stek det raskt på undersiden.
  6. Legg andebrystene i en ildfast form med fettsiden opp. Sett formen midt i ovnen og stek brystene i ca. 15 minutter eller til de har en kjernetemperatur på 68 °C. Ta ut av ovnen og la hvile i ca. 10 minutter.
  7. Ha honning, korianderfrø og anis i en liten kjele og reduser til halvparten. Kok opp, senk varmen og la honningen koke inn til det halve.
  8. Skrell og kutt epler i biter. Ha eplebitene i en kjele med vann, smør og sitronsaft. Kok eplene helt møre. Rør om av og til, så de ikke fester seg i bunnen. Bruk stavmikser eller hurtigmikser og mos eplene til en glatt puré. Smak til med salt og pepper.
  9. Fordel eplepuré på tallerkener. Skjær andebryst i skiver og legg på tallerkenen. Hell over litt honningglace. Pynt med frisk koriander og server. 
Velg syrlige epler for å få en god kontrast til den søte honningen. Smak eventuelt eplepureen til med litt sitronsaft.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.