Andebryst med honning og eplepuré

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Imponer gjestene din med denne deilige og enkle retten! Stekt andebryst og eplepuré er overraskende kjapt å tilberede, ser fantastisk ut og smaker helt nydelig.  

Ingredienser

  • 2 stk. andebryst
  • 4 stk. syrlig eple
  • 1 dl vann
  • 1 ss smør
  • saft av 1 stk. sitron
  • 2 dl flytende honning
  • 2 ss ristede korianderfrø
  • 4 stk. stjerneanis
  • 0,5 potte frisk koriander

Slik gjør du

  1. Tørk andebryst med tørkepapir og bruk en skarp kniv til å snitte et rutemønster i fettet. Pass på så du ikke skjærer i kjøttet. Krydre med salt og pepper.
Det er enklest å kutte et rutemønster i skinnet når andebrystene er halvtinte. La brystene tine helt og bli romtempererte før du tilbereder dem videre.
  1. Legg andebryst med fettsiden ned i en kald panne. Sett pannen på kald kokeplate og sett på varmen (mellom middels og sterk varme). Fettet i andebrystene vil smelte, og det er ikke nødvendig å tilsette mer fett.
  2. Vend på andebrystene og sjekk at fettet har fått fin farge. Snu dem og stek dem raskt på undersiden.
  3. Legg andebrystene i en ildfast form med fettsiden opp. krydre med litt salt og pepper.
  4. Varm ovnen til 125 °C. Sett formen midt i ovnen og stek brystene i ca. 15 minutter eller til de har en kjernetemperatur på 68 °C. Ta formen ut av ovnen og la brystene hvile i ca. 10 minutter.
  5. Ha honning, korianderfrø og stjerneanis i en liten kjele. Kok opp, senk varmen og la honningen koke inn i ca 10 minutter. Plukk ut stjerneanis og hold den varm.
  6. Skrell og kutt epler i biter. Ha eplebitene i en kjele med vann, smør og sitronsaft. Kok eplene helt møre. Rør om av og til, så de ikke fester seg i bunnen. Bruk stavmikser eller hurtigmikser og mos eplene til en glatt puré. Smak til med sitronsaft, sukker, salt og pepper.
  7. Fordel eplepuré på tallerkener. Skjær andebrystene i ca 2 cm tykke skiver og legg på tallerkenen. Hell over litt honningglace. Pynt med frisk koriander og server. 
Retten kan forberedes i god tid – snitt rutemønster i skinnet mens andebrystene fortsatt er nesten frosne, og la dem deretter tine helt. Brystene kan også brunes et par timer før de skal serveres.

POPULÆRT AKKURAT NÅ

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.