Store pikekyss Kategori Gjester Vanskelighetsgrad Avansert Tid Over 60 min Lag store pikekyss som ingen har sett maken til! Sprøyt ut store marengser og dryss hakket krokan, sjokolade eller nøtter over før steking. Perfekt å gi bort som spiselige julegaver eller servere som noe søtt til kaffen. Sosialt Lagre Del Facebook Twitter E-post Send tips på e-post Mottakers e-postadresse Din e-postadresse Din e-postadresse Auda! Noe gikk visst galt. E-posten er sendt sms Skriv inn mobilnummer, og få tilsendt tips gratis. mobilnummer Auda! Noe gikk visst galt. Meldingen er sendt Skriv ut Utskrift med bilde Utskrift uten bilde 0Kommentarer Ingredienser Porsjoner 6 stk eggehvite 500 g sukker evt. konditorfarge Pynt: hakkede nøtter hakket sjokolade hakket krokan kakestrøssel Slik gjør du Pisk eggehvitene stive. Fortsett å piske mens du tilsetter sukkeret litt etter litt til alt er brukt opp og massen er blank og seig. Vil du farge massen med konditorfarge, så vend fargen forsiktig inn ved hjelp av en slikkepott. Fyll marengsen i en sprøytepose og sprøyt ut store topper på bakepapir. Du kan også bruke en skje til å lage topper. Vil du pynte pikekyssene med for eksempel hakkede nøtter, så dryss dem over før du setter pikekyssene inn i ovnen. Tørk pikekyssene midt i ovnen ved 100 °C i minst 2 timer. Sjekk at de er ordentlig tørre. Husk at store pikekyss trenger dobbelt så lang tørketid som små pikekyss! La eggehvitene bli romtempererte før du pisker dem, da blir de enda luftigere! Pass på både visper og arbeidsbolle er helt rent! Kommer det fett i eggehvitene vil de ikke bli stive. Kommentarer Se alle kommentarer... For å skrive en kommentar må du være logget inn.