Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Marshmallows

Marshmallows

Ingredienser

1  porsjoner

Gir ca. 24 stk

  • 10 stk. gelatinplater
  • 450 g sukker
  • 50 g glukose
  • 75 g vann
  • 120 g eggehvite

  • 1 ss potetmel
  • 1 ss melis

Med sjokoladesmak:

  • 100 g mørk sjokolade, 70% kakao
  • 30 g kakaopulver

Med bringebærsmak:

  • 200 g frosne bringebær
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (5)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Alle liker marshmallows, men ingen lager dem selv. Følger du denne oppskriften sitter du igjen med en julegave som kommer å gjøre folk glade. Perfekt til barn som venter på den store pakken underst i haugen – eller til romjulsbål i skogen.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

1  porsjoner

Gir ca. 24 stk

  • 10 stk. gelatinplater
  • 450 g sukker
  • 50 g glukose
  • 75 g vann
  • 120 g eggehvite

  • 1 ss potetmel
  • 1 ss melis

Med sjokoladesmak:

  • 100 g mørk sjokolade, 70% kakao
  • 30 g kakaopulver

Med bringebærsmak:

  • 200 g frosne bringebær

Slik gjør du

1. Legg gelatinplater i bløt i rikelig med kaldt vann.

2. Kok opp sukker, glukose og vann til 121 °C.

Sjekk at termometeret du bruker tåler høy varme, eller bruk et sukkertermometer.

3. Pisk eggehviter lett sammen i en miksebolle. Når sukkerlaken er klar, øk hastigheten på mikseren og hell laken forsiktig i bollen. Unngå å få harde sukkerklumper i marengsen ved å helle blandingen langs kanten av miksebollen. Pisk til du får en tykk marengskonsistens.

4. Klem ut vannet av gelatinplatene og smelt dem i en liten kjele. Sil smeltet gelatin over i marengsen og pisk lett sammen.

Lag gjerne marshmallowsen med sjokolade- eller bringebærsmak. Sjokolademarshmallows: Smelt sjokolade i en bolle over en kjele med kokende vann (vannbad). Rør inn kakaopulver og bland dette sammen med den smeltede gelatinen. Hell blandingen i den varme marengsen og pisk det hele godt sammen. Bringebærmarshmallows: Tin bringebær, og lag puré ved hjelp av en stavmikser. Sil puréen og varm den forsiktig opp. Smelt gelatinen i puréen og sil det hele over i den varme marengsen.

5. Ha marshmallowsmassen over i former (bruk gjerne bakepapirkledde brødformer). Sett formene kjølig.

6. Bland sammen potetmel og melis. Når marshmallowsen er stiv, kutt den i biter på ca. 4x4x4, og rull den i blandingen.

Oppbevar marshmallows i en lufttett boks.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8570, server:MP-PRD-WEB12 16.04.2024 15:34:59