Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Marsipanpølse

Marsipanpølse

Ingredienser

porsjoner

Gir ca. 500 g ferdig marsipan.

  • 250 g mandler
  • 250 g melis
  • 0,5 ts tragant (kan sløyfes)
  • 1 ss eggehvite
  • eventuelt 0,5 ts nøytral olje
  • 100 g mørk sjokolade, 70% kakao til sjokoladetrekk
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 3111 kcal
Fett 179 g
Protein 61 g
Karbohydrater 300 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (6)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

En hjemmelaget god marsipanpølse dekket med mørk ,deilig sjokolade er julegodt for voksne! Klarer du å spare pølsene er de kjempefine som spiselige julegaver. 

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Gir ca. 500 g ferdig marsipan.

  • 250 g mandler
  • 250 g melis
  • 0,5 ts tragant (kan sløyfes)
  • 1 ss eggehvite
  • eventuelt 0,5 ts nøytral olje
  • 100 g mørk sjokolade, 70% kakao til sjokoladetrekk
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 3111 kcal
Fett 179 g
Protein 61 g
Karbohydrater 300 g

Slik gjør du

1 porsjon gir ca. 1/2 kg marsipan.

1. Skåld mandler ved å legge dem i en kjele med kokende vann i 3-4 minutter, hell av vannet og klem mandlene ut av skallet. Tørk mandlene godt, gjerne på kjøkkenbenken over natten, eller i stekeovnen på 50 °C i 1 time.

Du kan også lage marsipan av mandler med skall, men da vil både farge og smak bli litt annerledes.

2. Mal mandlene en eller to ganger i kvern eller hurtigmikser. Mal dem igjen sammen med melis.

3. Bland inn tragant og eggehvite, og kna marsipanen til den henger godt sammen og er lett å jobbe med. Er den for tørr, så bland inn litt mer eggehvite eller noen dråper nøytral matolje. Er den for bløt, så kna inn litt mer melis.

4. Pakk den ferdige marsipanen i plastfolie og la den hvile litt på kjøkkenbenken. 

5. Del marsipandeigen i 2 eller flere emner alt etter hvor stor du ønsker pølsene. Trill emnene til en tykk pølse. Legg dem på en rist med et brett under. 

6. Ha halvparten av sjokoladen i en bolle og sett den over en liten kjele med kokende vann. Vannet må ikke komme i kontakt med bollen. La sjokoladen smelte helt. Ta bollen vekk fra varmen og rør inn resten av sjokoladen til alt er helt glatt.

7. Hell sjokoladen forsiktig over marsipanpølsene slik at de dekkes med sjokolade rundt det hele. Alternativt kan du bruke et par gafler, og dyppe marsipanpølsene raskt i sjokoladen før du setter dem på en rist.

8. Dryss over grovhakkede pistasjenøtter og frysetørket bringebær, eller andre ting du syns er godt før sjokoladen stivner. Sett marsipanpølsene kjølig slik at sjokoladen stivner helt. 

Pakk gjerne marsipanpølsene inn i cellofan, da får du en kjempefin spiselig julegave.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12010, server:MP-PRD-WEB12 11.11.2024 09:30:43