Marsipanpølse

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
40–60 min

En hjemmelaget god marsipanpølse dekket med mørk ,deilig sjokolade er julegodt for voksne! Klarer du å spare pølsene er de kjempefine som spiselige julegaver. 

Ingredienser

  • 250 g mandler
  • 250 g melis
  • 12 ts tragant (kan sløyfes)
  • 1 ss eggehvite
  • eventuelt 12 ts olje

Slik gjør du

1 porsjon gir ca. 1/2 kg marsipan.

1. Skåld mandler ved å legge dem i en kjele med kokende vann i 3-4 minutter, hell av vannet og klem mandlene ut av skallet. Tørk mandlene godt, gjerne på kjøkkenbenken over natten, eller i stekeovnen på 50 °C i 1 time.

Du kan også lage marsipan av mandler med skall, men da vil både farge og smak bli litt annerledes.

2. Mal mandlene en eller to ganger i kvern eller hurtigmikser. Mal dem igjen sammen med melis.

3. Bland inn tragant og eggehvite, og kna marsipanen til den henger godt sammen og er lett å jobbe med. Er den for tørr, så bland inn litt mer eggehvite eller noen dråper nøytral matolje. Er den for bløt, så kna inn litt mer melis.

4. Pakk den ferdige marsipanen i plastfolie og la den hvile litt på kjøkkenbenken. 

5. Del marsipandeigen i 2 eller flere emner alt etter hvor stor du ønsker pølsene. Trill emnene til en tykk pølse. Legg dem på en rist med et brett under. 

6. Ha sjokolade i en bolle og sett den over en liten kjele med kokende vann. Vannet må ikke komme i kontakt med bollen. Tilsett kokosfett i den smeltede sjokoladen for å gjøre sjokoladen litt tynnere. Avkjøl noe.

7. Hell sjokoladen forsiktig over marsipanpølsene slik at de dekkes med sjokolade rundt det hele. Alternativt kan du bruke et par gafler, og dyppe marsipanpølsene raskt i sjokoladen før du setter dem på en rist.

8. Dryss over grovhakkede pistasjenøtter og frysetørket bringebær, eller andre ting du syns er godt før sjokoladen stivner. Sett marsipanpølsene kjølig slik at sjokoladen stivner helt. 

Pakk gjerne marsipanpølsene inn i cellofan, da får du en kjempefin spiselig julegave.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.