Ingredienser

  • 3 stk. romtemperert eggehvite
  • 0,25 ts salt
  • 0,25 ts sitronsaft
  • 225 g sukker
  • 2 dråper rød konditorfarge
  • 2 ss kakepynt i julefarger
Del

Sukkerstang av marengs

(0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Har du eggehviter til overs eller er på jakt etter en spiselig julegave? Da er marengs løsningen! Søte sukkerstenger - sprø utenpå og litt deilig myke inni. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

  • 3 stk. romtemperert eggehvite
  • 0,25 ts salt
  • 0,25 ts sitronsaft
  • 225 g sukker
  • 2 dråper rød konditorfarge
  • 2 ss kakepynt i julefarger

Slik gjør du

  1. Gni inn piskebollen med noen dråper sitron. 
  2. Ha eggehviter i bollen sammen med salt, og pisk på lav hastighet til det dannes et mykt skum. Når boblene i skummet er små og jevne, skru opp hastigheten. 
  3. Når skummet danner stive topper, tilsett sukker, litt av gangen. Pisk til blandingen er myk, blank og sukkeret er oppløst. Ikke visp for lenge, da blir blandingen kornete.
  4. Ha en rund tipp i sprøyteposen (størrelse 8-10), og brett den litt ned. Lag 3 tynne striper med rød konditorfarge langs innsiden av posen. Bruk en pensel eller q-tips for å enklere komme til. 
  5. Ha marengsen i sprøyteposen og fest bakepapiret til stekebrettet ved å sprøyte litt marengs på undersiden av papiret i hvert hjørne. 
  6. Sprøyt ut marengsen på bakepapiret i en sukkerstang form. Pynt med litt kakestrø.
  7. Sett marengsen i stekeovn på 60-70 °C i ca. 2 timer slik at den tørker. Når marengsen enkelt løsner fra papiret er den ferdig. 
  8. La marengsen avkjøles i ovnen, med ovnsdøra på gløtt. Løsne sukkerstengene fra bakepapiret når de er helt avkjølt.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant