Marsipangris

Kategori
Familien
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

En søt, liten marsipangris er hyggelig å gi bort som en spiselig julegave! Lag hjemmelaget marsipan eller bruk ferdig marsipan fra butikkhyllen. 

Ingredienser

  • 500 g marsipan , gjerne hjemmelaget
  • 2 ss melis
  • 2 dråper vann , eventuelt eggehvite
  • 25 g mørk sjokolade

Slik gjør du

  1. Beregn ca. 50 g marsipan per gris. 
  2. Del opp marsipanen i emner på ca. 50 g. Pass på at emnene er dekket til med plast underveis slik at marsipanen ikke tørker ut. 
  3. Del hvert emne i en stor, fire middelsstore, tre små og en veldig liten bit. Disse skal bli til kropp, føtter, ører og nese, og en liten hale.
  4. Trill alle bitene til runde kuler. Plasser den store kulen oppå de fire middelsstore. 
  5. Form deretter de tre små kulene, press dem litt flate, og brett to av de flate kulene sammen på den ene siden - slik at du får to ører. 
  6. Av den siste lille biten lager du en liten hale.
  7. Bland sammen melis med litt vann/eggehvite. Blandingen skal være så tykk at den holder formen. 
  8. Fest ørene, nesen og halen på grisen. Bruk eventuelt litt melisglasur til å feste delene dersom du ikke får dem til å holde uten. 
  9. Bruk en trepinne eller et grillspyd og marker to hull i nesten på grisen. 
  10. Ha sjokolade i en liten skål, og smelt den i mikroen eller over vannbad (kjele med vann). Se til at den ikke svir seg. 
  11. Ha melisglasur og sjokolade i sprøyteposer eller små kremmerhus laget av bakepapir. 
  12. Spøyt øyne på grisene, først med melis, deretter med sjokolade. La det tørke før du eventuelt pakker grisene inn i cellofan eller en liten, fin eske. 

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.