Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Eplekake med cider

Eplekake med eplesider

Ingredienser

porsjoner

En kake gir ca. 12 stykker

  • 2,5 dl eplesider
  • 300 g syrlige eple
  • saft av 0,5 stk. sitron
  • 4 ss smør
  • 1,5 dl sukker
  • 2 stk. egg
  • 5 dl hvetemel
  • 1 ts natron
  • 1 ts bakepulver
  • 1 dl fløte
  • 1 ts malt kanel
  • 3 ts sukker
  • 35 g hasselnøtter
  • 2,5 dl eplesider
  • 2,5 dl melis
  • ca. 1 ss fløte
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Dette er en eplekakeoppskrift som stammer fra New England på USAs østkyst, der det produseres mye nydelig eplesider. Vi bruker norsk eplesider, og får minst like godt resultat! Når eplesideren kokes inn får den ekstra konsentrert smak som setter særpreg både på kaken og glasuren. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

En kake gir ca. 12 stykker

  • 2,5 dl eplesider
  • 300 g syrlige eple
  • saft av 0,5 stk. sitron
  • 4 ss smør
  • 1,5 dl sukker
  • 2 stk. egg
  • 5 dl hvetemel
  • 1 ts natron
  • 1 ts bakepulver
  • 1 dl fløte
  • 1 ts malt kanel
  • 3 ts sukker
  • 35 g hasselnøtter
  • 2,5 dl eplesider
  • 2,5 dl melis
  • ca. 1 ss fløte

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Det finnes et godt utvalg norsk eplesider i handelen, både på Vinmonopolet og i andre utsalg. Og kanskje er du heldig og har en lokal produsent i nærheten! Du kan også bruke eplemost eller alkoholfri sider i kaken. 

Eplekake med cider

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.6416, server:MP-PRD-WEB13 03.10.2023 09:08:47