Eplechips

Kategori
Familien
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Har du lyst til å ta vare på de deilige norske eplene litt lenger og samtidig lage din egen sunne og gode snacks? Eplechips er enkelt og knallgodt – på frokostgrøten, i müsliblandingen eller som ekstra energi på tur.

Ingredienser

  • 500 g eple

Slik gjør du

  1. Tørk epler med et rent kjøkkenhåndkle og skjær dem i tynne skiver (3 mm) med en skarp kniv. Fjern kjernehuset om du synes det er for grovt og stort.
  2. Sett stekeovnen på varmluft og 90 °C. Legg epleskivene tett i tett (men ikke oppå hverandre) på bakepapir på stekebrett og plasser dem i ovnen (du kan steke minst tre brett på en gang).
  3. Stek eplene i ca. 1 time. Snu skivene og stek videre i 1 time til.
  4. Senk varmen til 50 °C og tørk eplechipsen til den er helt tørr og sprø. Dette kan ta hele natten.
  5. Oppbevar eplechipsen i tette glass eller plastpose. De har lang holdbarhetstid.

 

Om skallet er tynt, er det ikke nødvendig å skrelle eplene.
Er eplene veldig sure, kan du drysse litt sukker på dem før de stekes. Du kan også krydre epleskivene før du tørker dem, for eksempel med litt malt kanel, kardemomme eller vaniljesukker.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.