Eggs Benedict

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Eggs Benedict er en uslåelig klassiker! En sprø skive brød, skinke eller bacon, posjert egg og hollandaise saus - mektig og utrolig godt! I tillegg har vi "stjålet" spinaten fra varianten Eggs Florentine, så vi får alt det gode på et og samme smørbrød. 

Ingredienser

porsjoner

Posjering av egg:

  • 4 stk. kjøleskapskalde egg
  • ca. 1 l vann
  • 4 ss eddik, 7 %
  • 1 ts salt

Hollandaisesaus:

  • 75 g smeltet smør
  • 2 stk. eggeplomme
  • 1 ss sitronsaft

Tilbehør:

  • 4 skiver godt brød
  • 1 ss smør eller nøytral olje til steking
  • 200 g frisk spinat
  • 1 ss smør til steking
  • 1 båt revet hvitløk
  • 4 skiver røkt skinke , eventuelt bacon

Slik gjør du

bar