Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Pasta med skogsopp og posjert egg

Pasta med skogsopp og posjert egg

Ingredienser

porsjoner

Pastadeig:

  • 250 g hvetemel gjerne fint pastamel eller durumhvete
  • 0,5 ts salt
  • 2 stk. egg
  • 2 stk. eggeplomme

Posjert egg:

  • 2 stk. egg ferske, kjøleskapskalde egg

Du trenger også:

  • 100 g skogsopp , gjerne kantarell
  • 100 g tørrsaltet bacon
  • 2 ss margarin til steking
  • 2 båter hvitløk
  • 40 g babyspinat
  • 2 ss revet parmesan
  • 0,5 ts kvernet pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 949 kcal
Fett 48 g
Protein 45 g
Karbohydrater 74 g

Oppskriftsintroduksjon

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Skogsopp og herlig salt bacon løfter denne retten til en smaksopplevelse. Du kan lage pastaen fra bunnen av eller "jukse litt" med fersk pasta fra butikken - uansett nydelig!

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Pastadeig:

  • 250 g hvetemel gjerne fint pastamel eller durumhvete
  • 0,5 ts salt
  • 2 stk. egg
  • 2 stk. eggeplomme

Posjert egg:

  • 2 stk. egg ferske, kjøleskapskalde egg

Du trenger også:

  • 100 g skogsopp , gjerne kantarell
  • 100 g tørrsaltet bacon
  • 2 ss margarin til steking
  • 2 båter hvitløk
  • 40 g babyspinat
  • 2 ss revet parmesan
  • 0,5 ts kvernet pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 949 kcal
Fett 48 g
Protein 45 g
Karbohydrater 74 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Hjemmelaget pasta 3a
Hjemmelaget pasta 3b
Hjemmelaget pasta 3c
Hjemmelaget pasta 3d
Hjemmelaget pasta 3e
Hjemmelaget pasta 3f
Hjemmelaget pasta 3h
Hjemmelaget tagliatelle 3i

Tilsett 1/2 ts eddik (7%) og 1/2 ts salt i en liter kokende vann for posjering av egg.

Podcast-episode: Campaign Sound Cloud Block posjert egg

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.13980, server:MP-PRD-WEB11 27.04.2025 22:12:32