Posjert egg i plastfolie

Kategori
Rask
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Under 20 min

Kanskje den aller enkleste måten å posjere et egg på, inspirert av den baskiske stjernekokken Juan Mari Arzak.

Ingredienser

  • 1 ts nøytral olje
  • 1 stk egg
  • 12 stk avokado
  • 14 ts salt
  • 14 ts kvernet pepper
  • 1 skive grovt brød
  • 1 båt lime

Slik gjør du

  1. Riv av et stykke plastfolie ca. 20 x 30 cm.
  2. Plasser plastfilmen over en kopp eller en liten bolle, slik at folien danner en liten skål, og pensle med litt olje. Knekk egget og slipp det forsiktig ned i folien.
  3. Løsne forsiktig folien og snurr den rundt egget, så tett som mulig. Knyt en knute eller fest med strikk.
  4. Kok opp vann i en vid gryte. Senk varmen så det ikke boblekoker og legg i egget.
  5. La egget trekke i 4-5 minutter før du forsiktig tar det opp av vannet og sjekker konsistensen, uten å ta det ut av plasten. Er hviten stiv og plommen myk, klipper du plasten forsiktig opp og fjerner den.
  6. Mos avokadoen med en gaffel og krydre med salt og pepper. Legg avokadomosen på brødet og press over limesaft. Server med posjert egg på toppen.
Koketiden vil variere avhengig av størrelse på egget og på vanntemperaturen, men mellom 4 ½ og 7 minutter vil gi deg et perfekt posjert egg.
Skal du posjere flere egg, er dette en fin måte å gjøre det på. Vær oppmerksom på at temperaturen i vannet vil synke jo flere egg du posjerer på en gang, og da vil tilberedningstiden øke.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.