Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Honningglasert andebryst

Honningglasert andebryst

Ingredienser

porsjoner
  • 3 stk. andebryst
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 3 ss honning
  • 2 stk. gulrot
  • 150 g sellerirot
  • 240 g frisk spinat
  • 1 ss olivenolje
  • 1 ts smør
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Honningglasert andebryst servert med stekte grønnsaker er en enkel rett til helgemiddagene, eller når du skal ha gjester. 

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 3 stk. andebryst
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 3 ss honning
  • 2 stk. gulrot
  • 150 g sellerirot
  • 240 g frisk spinat
  • 1 ss olivenolje
  • 1 ts smør
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper

Slik gjør du

  1. Forvarm ovnen til 125°C.
  2. Rut opp svoren på andebrystene, pass på at du ikke skjærer helt inn til kjøttet. Ha salt og pepper på begge sidene.
  3. Legg andebrystene i en kald panne med fett siden ned, sett på høy temperatur og vent til skinnsiden er gyllen og sprø. Snu andebrystet og stek videre i ett minutt.
  4. Legg dem så over i en ildfastfrom med skinn siden opp, stek andebrystet til en kjernetemperatur på 68°C. Ha på honning og hvil i ca. 10 minutter.
  5. Skrell gulrot, og skjær vekk skall av sellerirot. Vask spinat.
  6. Kutt gulrot og selleri i strimler, stek sammen med olivenolje i 2 minutter, ha i smør og vend inn spinat. Smak til med salt og pepper. 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.6306, server:MP-PRD-WEB13 25.09.2023 21:32:35