Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Honningglasert andebryst

Honningglasert andebryst

Ingredienser

porsjoner
  • 3 stk. andebryst
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 3 ss honning
  • 2 stk. gulrot
  • 150 g sellerirot
  • 240 g frisk spinat
  • 1 ss olivenolje
  • 1 ts smør
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 506 kcal
Fett 29 g
Protein 43 g
Karbohydrater 16 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Honningglasert andebryst servert med stekte grønnsaker er en enkel rett til helgemiddagene, eller når du skal ha gjester. 

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 3 stk. andebryst
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 3 ss honning
  • 2 stk. gulrot
  • 150 g sellerirot
  • 240 g frisk spinat
  • 1 ss olivenolje
  • 1 ts smør
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 506 kcal
Fett 29 g
Protein 43 g
Karbohydrater 16 g

Slik gjør du

  1. Forvarm ovnen til 125°C.
  2. Rut opp svoren på andebrystene, pass på at du ikke skjærer helt inn til kjøttet. Ha salt og pepper på begge sidene.
  3. Legg andebrystene i en kald panne med fett siden ned, sett på høy temperatur og vent til skinnsiden er gyllen og sprø. Snu andebrystet og stek videre i ett minutt.
  4. Legg dem så over i en ildfastfrom med skinn siden opp, stek andebrystet til en kjernetemperatur på 68°C. Ha på honning og hvil i ca. 10 minutter.

    Usikker på hvilken honning du skal velge? Vi heier på norske produsenter - velg norsk honning når du har mulighet. I tillegg finnes det utallige typer å velge i. Lær mer om honning og smak!

  5. Skrell gulrot, og skjær vekk skall av sellerirot. Vask spinat.
  6. Kutt gulrot og selleri i strimler, stek sammen med olivenolje i 2 minutter, ha i smør og vend inn spinat. Smak til med salt og pepper. 

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12320, server:MP-PRD-WEB15 11.12.2024 20:44:00