Honningglasert andebryst

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Honningglasert andebryst servert med stekte grønnsaker er en enkel rett til helgemiddagene, eller når du skal ha gjester. 

Ingredienser

  • 3 stk andebryst
  • 1 ts salt
  • 12 ts kvernet pepper
  • 3 ss honning
  • 2 stk gulrot
  • 150 g sellerirot
  • 240 g frisk spinat
  • 1 ss olivenolje
  • 1 ts smør
  • 12 ts salt
  • 12 ts pepper

Slik gjør du

  1. Forvarm ovnen til 125°C.
  2. Rut opp svoren på andebrystene, pass på at du ikke skjærer helt inn til kjøttet. Ha salt og pepper på begge sidene.
  3. Legg andebrystene i en kald panne med fett siden ned, sett på høy temperatur og vent til skinnsiden er gyllen og sprø. Snu andebrystet og stek videre i ett minutt.
  4. Legg dem så over i en ildfastfrom med skinn siden opp, stek andebrystet til en kjernetemperatur på 68°C. Ha på honning og hvil i ca. 10 minutter.
  5. Skrell gulrot, og skjær vekk skall av sellerirot. Vask spinat.
  6. Kutt gulrot og selleri i strimler, stek sammen med olivenolje i 2 minutter, ha i smør og vend inn spinat. Smak til med salt og pepper. 
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.