Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Pepperkrabbe med kamskjell

Pepperkrabbe med kamskjell

Ingredienser

porsjoner
  • 400 g kongekrabbe uten skall
  • 8 stk. kamskjell
  • 100 g sukker
  • 1 dl eplecidereddik
  • 0,5 stk. rød chili
  • 50 g frisk ingefær
  • 3 båter hvitløk
  • 0,5 dl søt soyasaus (ketjap manis)
  • 1 potte frisk koriander
  • 1 ss hel pepper
  • 1 ss nøytral olje

  • 1 ss smør
  • 1 ss olivenolje
  • 6 stilker grovkuttet thaibasilikum
  • revet skall av 1 stk. sitron
  • 4 stk. finkuttet vårløk
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Har du lyst til å servere gjestene dine en forrett som får dem til å trygle om mer?  Da er dette retten for deg. Og om du lurer – ja, det skal være så mye pepper!

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 400 g kongekrabbe uten skall
  • 8 stk. kamskjell
  • 100 g sukker
  • 1 dl eplecidereddik
  • 0,5 stk. rød chili
  • 50 g frisk ingefær
  • 3 båter hvitløk
  • 0,5 dl søt soyasaus (ketjap manis)
  • 1 potte frisk koriander
  • 1 ss hel pepper
  • 1 ss nøytral olje

  • 1 ss smør
  • 1 ss olivenolje
  • 6 stilker grovkuttet thaibasilikum
  • revet skall av 1 stk. sitron
  • 4 stk. finkuttet vårløk

Slik gjør du

  1. Skjær kongekrabben i passelige biter. Tørk kamskjell lett med kjøkkenpapir.
  2. Kok opp sukker og eddik. Kutt chili, ingefær og hvitløk i biter, og ha dem i eddiklaken. La det hele trekke i 4-5 minutter.
  3. Ta av varmen og avkjøl. Kjør til en glatt saus med stavmikser eller i hurtigmikser. Bland inn soyasaus. Bland inn halvparten av korianderen i sausen.
  4. Rist hel pepper i en tørr stekepanne til det begynner å dufte. Knus grovt i en morter. Bland pepperen inn i sausen.
  5. Fres krabbebitene og kamskjellene på høy varme med olje, til de har fått en fin farge på begge sidene. Ta av og legg på en tallerken. Varm en vid stekepanne eller wokpanne og ha i smør og olje. Tilsett sausen og kok kraftig til sausen tykner. Ha i krabben og kamskjellene og vend det godt inn i sausen sammen med thai basilikum. 
  6. Legg krabbebitene på et fat og dryss over revet sitronskall, vårløk og koriander.

 

Server rykende varm med godt brød for å suge opp sausen.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8741, server:MP-PRD-WEB11 25.04.2024 06:03:47