Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Sjørøverskute

Sjørøverskute

Ingredienser

1  porsjoner

Nok til minst 10 sultne sjørøvere

  • 400 g smør
  • 4,5 dl vann
  • 6 ss kakaopulver
  • 9 dl sukker
  • 9 dl hvetemel
  • 1 ts salt
  • 2 ts natron
  • 5 stk. egg

Sjørøverkrem:

  • 250 g mykt smør
  • 250 g melis
  • 1 stk. egg
  • ca. 4 ss kakaopulver

Pynt:

  • 1 pose non stop sjokolade
  • ca. 10 stk. seigmann
  • 2 stk. lakrisstang

grillpinner

sorte ark

litt hønsenetting (til utkikkstønne)

bomullshyssing

  • 1 pk gelépulver med stikkelsbærsmak
  • ca. 5 dråper blå konditorfarge (tykk)
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 11647 kcal
Fett 594 g
Protein 142 g
Karbohydrater 1391 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Denne sjokoladekaken er kjempepopulær i bursdagsselskaper!

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

1  porsjoner

Nok til minst 10 sultne sjørøvere

  • 400 g smør
  • 4,5 dl vann
  • 6 ss kakaopulver
  • 9 dl sukker
  • 9 dl hvetemel
  • 1 ts salt
  • 2 ts natron
  • 5 stk. egg

Sjørøverkrem:

  • 250 g mykt smør
  • 250 g melis
  • 1 stk. egg
  • ca. 4 ss kakaopulver

Pynt:

  • 1 pose non stop sjokolade
  • ca. 10 stk. seigmann
  • 2 stk. lakrisstang

grillpinner

sorte ark

litt hønsenetting (til utkikkstønne)

bomullshyssing

  • 1 pk gelépulver med stikkelsbærsmak
  • ca. 5 dråper blå konditorfarge (tykk)
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 11647 kcal
Fett 594 g
Protein 142 g
Karbohydrater 1391 g

Slik gjør du

  1. Kok opp smør og vann. Trekk kjelen av platen, og tilsett resten av ingrediensene. Visp alt godt sammen og hell røren i en bakepapirkledd langpanne. Sett langpannen på nest nederste rille i stekeovnen og stek kaken ved 180 °C i ca. 30 minutter. Sjekk med en pinne om kaken er gjennomstekt. Avkjøl kaken i formen.
  2. Rør smør og melis mykt til sjokoladekremen. Ha i egg og kakao.
  3. Lag gelé som anvist på pakken. Sett kaldt til den såvidt begynner å stivne. Rør i geleen, så den blir litt knudrete. Rør eventuelt lett inn noen dråper blå farge.
  4. Del kaken i tre lengder (1, 2 og 3 i diagrammet under). Skjær av to trekanter (A og B) foran på del 1 og en 5 cm lang bit bak (C). 

  1. Dekk resten av del 1 med sjørøverkrem og legg den på fatet med den rette enden nærmest fatkanten. Skjær av to trekanter (D og E) på del 2 og legg del 2 oppå del 1, slik at de rette kantene bak er rett over hverandre. 
  2. Dekk med sjørøverkrem. Sett del C bakerst på skuta til ”salong” og legg trekantene A og B sammen på baugen. Form en firkant av del D og E. Lim dem sammen med sjørøverkrem og sett den på dekk som ”styrhus”. Renskjær kaken i baugen. 
  3. Dekk hele skuta med sjørøverkrem. Tre seilene på trespyd og pynt skuta som bildet foreslår. Anrett geleen som vann rundt skuta.
  4. Del 3 kan pyntes med resten av sjokoladekremen, og bli en ekstra kake.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12320, server:MP-PRD-WEB13 06.12.2024 02:32:18