Ingredienser

Verdens beste sjokoladekake:

  • 400 g smør
  • 4,5 dl vann
  • 6 ss kakaopulver
  • 9 dl sukker
  • 9 dl hvetemel
  • 1 ts salt
  • 2 ts natron
  • 5 stk. egg

Sjørøverkrem:

  • 250 g mykt smør
  • 250 g melis
  • 1 stk. egg
  • ca. 4 ss kakaopulver

Pynt:

  • 1 pose non stop sjokolade
  • ca. 10 stk. seigmann
  • 2 stk. lakrisstang

grillpinner

sorte ark

litt hønsenetting (til utkikkstønne)

bomullshyssing

  • 1 pk gelépulver med stikkelsbærsmak
  • ca. 5 dråper blå konditorfarge (tykk)
Del

Sjørøverskute

(2)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Denne sjokoladekaken er kjempepopulær i bursdagsselskaper!

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

Verdens beste sjokoladekake:

  • 400 g smør
  • 4,5 dl vann
  • 6 ss kakaopulver
  • 9 dl sukker
  • 9 dl hvetemel
  • 1 ts salt
  • 2 ts natron
  • 5 stk. egg

Sjørøverkrem:

  • 250 g mykt smør
  • 250 g melis
  • 1 stk. egg
  • ca. 4 ss kakaopulver

Pynt:

  • 1 pose non stop sjokolade
  • ca. 10 stk. seigmann
  • 2 stk. lakrisstang

grillpinner

sorte ark

litt hønsenetting (til utkikkstønne)

bomullshyssing

  • 1 pk gelépulver med stikkelsbærsmak
  • ca. 5 dråper blå konditorfarge (tykk)

Slik gjør du

  1. Kok opp smør og vann. Trekk kjelen av platen, og tilsett resten av ingrediensene. Visp alt godt sammen og hell røren i en bakepapirkledd langpanne. Sett langpannen på nest nederste rille i stekeovnen og stek kaken ved 180 °C i ca. 30 minutter. Sjekk med en pinne om kaken er gjennomstekt. Avkjøl kaken i formen.
  2. Rør smør og melis mykt til sjokoladekremen. Ha i egg og kakao.
  3. Lag gelé som anvist på pakken. Sett kaldt til den såvidt begynner å stivne. Rør i geleen, så den blir litt knudrete. Rør eventuelt lett inn noen dråper blå farge.
  4. Del kaken i tre lengder (1, 2 og 3 i diagrammet under). Skjær av to trekanter (A og B) foran på del 1 og en 5 cm lang bit bak (C). 

  1. Dekk resten av del 1 med sjørøverkrem og legg den på fatet med den rette enden nærmest fatkanten. Skjær av to trekanter (D og E) på del 2 og legg del 2 oppå del 1, slik at de rette kantene bak er rett over hverandre. 
  2. Dekk med sjørøverkrem. Sett del C bakerst på skuta til ”salong” og legg trekantene A og B sammen på baugen. Form en firkant av del D og E. Lim dem sammen med sjørøverkrem og sett den på dekk som ”styrhus”. Renskjær kaken i baugen. 
  3. Dekk hele skuta med sjørøverkrem. Tre seilene på trespyd og pynt skuta som bildet foreslår. Anrett geleen som vann rundt skuta.
  4. Del 3 kan pyntes med resten av sjokoladekremen, og bli en ekstra kake.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant