Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Muffins

Store muffins

Ingredienser

porsjoner
  • 200 g smør
  • 2 dl sukker
  • 4 stk. egg
  • 5 dl hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 2 dl kefir/ kulturmelk
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (6)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Dette blir store, gode og saftige muffins. Perfekt for bursdagsselskap eller som 17. mai-kaker. Det blir ca. 16 muffins av en porsjon.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 200 g smør
  • 2 dl sukker
  • 4 stk. egg
  • 5 dl hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 2 dl kefir/ kulturmelk

Slik gjør du

  1. Rør smør og sukker forholdsvis lenge, til det er hvitt og kremaktig. Tilsett ett og ett egg og rør godt mellom hvert. Sikt sammen hvetemel og bakepulver og tilsett vekselvis med melk.
  2. Fordel røren i store muffinsformer. Stek dem midt i stekeovnen ved 200 °C i 15-20 minutter. Avkjøl på rist.
  3. Bland sammen melis og vann. Smør glasuren på muffins før servering.
Ha 3-4 dråper med ønsket konditorfarge i melisglasuren om du ønsker en annen farge på glasuren.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.5112, server:MP-PRD-WEB13 01.06.2023 00:51:02