Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Tjelknøl

Tjelknøl

Ingredienser

porsjoner
  • 1,5 kg dypfryst elgstek eller hjortestek

Krydderlake:

  • 1 l vann
  • 1 dl salt
  • 2 ts sukker
  • 1 ts grovmalt pepper
  • 1 stk. laurbærblad
  • 12 stk. knuste einebær
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 318 kcal
Fett 4 g
Protein 70 g
Karbohydrater 2 g

Oppskriftsintroduksjon

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Denne retten stammer fra de svenske skoger, og har kommet over grensa sammen med elgen. Tilberedningsmåten er spesiell, og krever at elgkjøttet er dypfryst.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 1,5 kg dypfryst elgstek eller hjortestek

Krydderlake:

  • 1 l vann
  • 1 dl salt
  • 2 ts sukker
  • 1 ts grovmalt pepper
  • 1 stk. laurbærblad
  • 12 stk. knuste einebær
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 318 kcal
Fett 4 g
Protein 70 g
Karbohydrater 2 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Server for eksempel med puré av gulrot og erter, kokte poteter og flatbrød. Tyttebærsyltetøy eller solbærrømme hører også med. Tjelknøl er dessuten godt til pålegg eller på et koldtbord.

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Kommentarfeltet er stengt i sommerferien! Vi åpner igjen 4. august. GOD SOMMER!

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.15060, server:MP-PRD-WEB14 20.07.2025 21:49:30