Wrap med revet kylling

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Revet kylling er godt kokt, mør og revet kylling med mye smak. Wraps med kylling,  granateple og frisk koriander har mye smak du vil like.

Ingredienser

  • 1 stk hel rå kylling (ca. 1000 g)
  • 2 ss olje , til steking
  • 1 ss skivet frisk ingefær
  • 5 båt finhakket hvitløk
  • 3 stk stjerneanis
  • 12 ts grønne pepperkorn
  • 12 ts five spice powder (kinesisk krydderblanding)
  • 1 dl soyasaus
  • 12 dl riseddik
  • 2 ts rå rørsukker
  • 112 dl vann

  • 6 stk fullkorntortilla
  • 1 stk granateple
  • 112 stk agurk i skiver
  • 12 potte grovhakket frisk koriander

Slik gjør du

1. Del opp kyllingen. Skjær ut bryst, lår og vinger. Brun kyllingbitene med skinnsiden ned i en stor gryte med olje, skinnet skal bli sprøtt. Snu bitene og brun dem på andre siden, ca. 2 minutter

Fire rå kyllinglår kan erstatte en hel kylling. Bruker du hel kylling, bruk kyllingskroget til å koke god kraft til senere bruk.

2. Ta kyllingen ut av gryta. Fres hvitløk, ingefær, stjerneanis, pepperkorn og fivespicekrydder raskt. Ha i riseddik og soyasaus. Gi blandingen et oppkok, tilsett sukker og vann. Legg kyllingbitene tilbake i gryta og la dem småkoke i 40 minutter, til de er møre.

3. Ta ut kyllingen og riv kjøttet i små biter, fjern ben og brusk. Sil kraften. Ha revet kylling tilbake i ren kraft og la det koke i 15 minutter.

Lag gjerne revet kylling dagen i forveien. Har du revet kylling klar er retten gjort på 10 minutter!

4. Skrell agurk og del den i to, så i to på langs. Bruk en teskje og skrap ut frøene i midten. Skjær agurken i skiver. Del granateple og skrap ut granateplekjerner.

5. Grill fullkornswrap raskt på grillen på begge sider

Server grillet fullkornswrap med revet kylling, agurk, granateple og koriander.

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.