Pinnekjøtt av rein med tilbehør

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Her er vårt forslag til en festlig sharingmeny med pinnekjøtt av reinsdyr og mye godt tilbehør. Nå kan du invitere gjester!

Ingredienser

  • 2 kg pinnekjøtt av reinsdyr

Slik gjør du

  1. Vann ut pinnekjøttet i rikelig med vann i ca. 30 timer i romtemperatur.
Når pinnekjøttet vannes ut får det tilbake sin naturlige væskebalanse og saltmengden reduseres. Utvanningstiden varierer litt etter hvor mye kjøttet er tørket, tykkelsen på kjøttstykkene og temperaturen på vannet. Lunket vann gir raskere utvanning.
  1. Legg en metallrist eller bjørkepinner uten bark i bunnen av en vid kjele.  Fyll på vann til det står i høyde med risten. Legg pinnekjøttet over og kok opp til det begynner å dampe. Damp pinnekjøttet på svak varme i ca. 3 timer. Pass på så det ikke koker tørt. Fyll eventuelt på med mer vann. 
Pinnekjøttet av reinsdyr kan på lik linje med vanlig pinnekjøtt brunes lett i stekeovnen. Legg pinnekjøttet på rist over langpanne. Sett det høyt i ovnen på sterk varme eller under grillen i ca. 5 minutt. Følg godt med!

Server pinnekjøtt av reinsdyr med for eksempel bakte beter, eple- og fennikelsalat, annapoteter i form og rørte tyttebær.

POPULÆRT AKKURAT NÅ

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.