Kalkunspyd med blandet salat, granateple og glaserte cashewnøtter

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
40–60 min

En frisk og smakfull salat med granateple, glaserte cashewnøtter, tranebær og en fantastisk god dressing. Server den med grillet kalkun på spyd, og du har en deilig rett du kan nyte på terrassen i sommer. 

Ingredienser

  • 600 g kalkunbiff eller kalkunfilet
  • 8 stk grillspyd
  • 1 ss olje til pensling
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper

  • 100 g cashewnøtter
  • 100 g tørkede tranebær
  • 2 ts five spice powder (kinesisk krydderblanding)
  • 1 ss olje , til steking
  • 2 ss honning
  • 1 stk rød chili

  • 1 pk salatmix
  • 12 potte frisk koriander
  • 4 stilk frisk mynte
  • 1 stk granateple

Dressing:

  • saft av 1 stk appelsin
  • saft av 12 stk sitron
  • saft av 12 stk granateple
  • 14 stk rødløk , finhakket
  • 2 ts finhakket frisk ingefær
  • 1 dl olivenolje
  • 2 ss soyasaus
  • 1 ts sesamolje

Slik gjør du

1. Skjær kalkun i tykke strimler og tre dem på grillspyd. 

2. Fres cashewnøtter, tranebær og 5-krydder i litt olje i en panne. Ha flytende honning og finhakket chili i mot slutten av steketiden. Avkjøl.

Chili er normalt spisse i formen og kan variere i lengde, farge og ikke minst styrke. Del chili i to på langs, fjern stilk, frø og skillevegger, og skjær den opp i skiver. Bruk gjerne engangshansker når du renser chili.

3. Bland salat, koriander og mynte, og legg det på et serveringsfat. Dryss over granateplefrø.

4. Bland saft fra appelsin, sitron og granateple i en bolle. Tilsett rødløk, ingefær, olivenolje, soyasaus og sesamolje. Ha cashewnøtter og tranebær over salaten og hell på ønsket mengde dressing rett før servering.

5. Pensle kalkunstrimler med olje og krydre med salt og pepper. Grill kalkunspydene på middels varme i 5-6 minutter.

Anrett grillede kalkunspyd med salat, glaserte cashewnøtter, tranebær og  deilig frisk dressing.  

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.