Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Kalkunspyd med grønn salat og honingglaserte cashewnøtter.jpg

Kalkunspyd med blandet salat, granateple og glaserte cashewnøtter

Ingredienser

porsjoner
  • 600 g kalkunbiff eller kalkunfilet
  • 1 ss nøytral olje til pensling
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 100 g cashewnøtter
  • 100 g tørkede tranebær
  • 2 ts five spice powder (kinesisk krydderblanding)
  • 1 ss nøytral olje , til steking
  • 2 ss honning
  • 1 stk. rød chili
  • 1 pk salatmix
  • 0,5 potte frisk koriander
  • 4 stilker frisk mynte
  • 1 stk. granateple

Dressing:

  • saft av 1 stk. appelsin
  • saft av 0,5 stk. sitron
  • saft av 0,5 stk. granateple
  • 0,25 stk. rødløk , finhakket
  • 2 ts finhakket frisk ingefær
  • 1 dl olivenolje
  • 2 ss soyasaus
  • 1 ts sesamolje
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

En frisk og smakfull salat med granateple, glaserte cashewnøtter, tranebær og en fantastisk god dressing. Server den med grillet kalkun på spyd, og du har en deilig rett du kan nyte på terrassen i sommer. 

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

porsjoner
  • 600 g kalkunbiff eller kalkunfilet
  • 1 ss nøytral olje til pensling
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 100 g cashewnøtter
  • 100 g tørkede tranebær
  • 2 ts five spice powder (kinesisk krydderblanding)
  • 1 ss nøytral olje , til steking
  • 2 ss honning
  • 1 stk. rød chili
  • 1 pk salatmix
  • 0,5 potte frisk koriander
  • 4 stilker frisk mynte
  • 1 stk. granateple

Dressing:

  • saft av 1 stk. appelsin
  • saft av 0,5 stk. sitron
  • saft av 0,5 stk. granateple
  • 0,25 stk. rødløk , finhakket
  • 2 ts finhakket frisk ingefær
  • 1 dl olivenolje
  • 2 ss soyasaus
  • 1 ts sesamolje

Slik gjør du

  1. Skjær kalkun i tykke strimler og tre dem på grillspyd. 
  1. Fres cashewnøtter, tranebær og 5-krydder i litt olje i en panne. Ha flytende honning og finhakket chili i mot slutten av steketiden. Avkjøl.

    Usikker på hvilken honning du skal velge? Vi heier på norske produsenter - velg norsk honning når du har mulighet. I tillegg finnes det utallige typer å velge i. Lær mer om honning og smak!

Chili er normalt spisse i formen og kan variere i lengde, farge og ikke minst styrke. Del chili i to på langs, fjern stilk, frø og skillevegger, og skjær den opp i skiver. Bruk gjerne engangshansker når du renser chili.
  1. Bland salat, koriander og mynte, og legg det på et serveringsfat. Dryss over granateplefrø.
  2. Bland saft fra appelsin, sitron og granateple i en bolle. Tilsett rødløk, ingefær, olivenolje, soyasaus og sesamolje. Ha cashewnøtter og tranebær over salaten og hell på ønsket mengde dressing rett før servering.
  3. Pensle kalkunstrimler med olje og krydre med salt og pepper. Grill kalkunspydene på middels varme i 5-6 minutter.

Anrett grillede kalkunspyd med salat, glaserte cashewnøtter, tranebær og  deilig frisk dressing.  

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Kommentarfeltet er stengt i sommerferien! Vi åpner igjen 5. august. GOD SOMMER!

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.9981, server:MP-PRD-WEB11 17.07.2024 19:35:27