Marinert lammelår fra Syria

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Avansert
Tid
Over 60 min

Lam med smak av Midt-Østen! Samer marinerer med 7-krydder og langtidssteker lammelåret, noe som gjør det ekstra mørt og saftig. Les historien om brobyggeren fra Aleppo.

Ingredienser

  • 1 stk lammelår

Marinade

  • 1 dl gresk yoghurt
  • 200 g romtemperert smør
  • 1 dl olivenolje
  • 1 ts gurkemeie
  • 2 ts malt ingefær
  • ½ ts malt nellik
  • ½ ts malt kanel
  • ½ ts revet muskatnøtt
  • ½ ts malt allehånde
  • 2 ts kvernet pepper
  • 1 ss salt

Ris med paprika og krydder

  • ½ l basmatiris
  • 1 l vann
  • 1 stk løk
  • 3 stk paprika i ulike farger
  • 2 ss solsikkeolje
  • 4 stk hel kardemomme
  • 1 stk laurbærblad
  • 2 stk hel kanel

Slik gjør du

  1. Bland sammen yoghurt, romtemperert smør, olje, malt gurkemeie, ingefær, nellik, kanel, muskatnøtt, allehånde, pepper og salt.
  2. Stikk flere hull (ca 2 cm dype) i lammelåret med en spiss kniv. Bruk hendene til å smøre steken inn med marinaden. Vær nøye med å få marinaden godt inn i hullene. Legg kjøttet på et fat, dekk til og sett kaldt i minst to timer, helst over natten.
  3. Pakk lammelåret først godt inn i bakepapir og deretter i aluminiumsfolie slik at det blir helt forseglet. Legg det i en langpanne.
  4. Plasser formen et stykke ned i ovnen og stek i 4 timer på 250 °C. Pass på at pakken er helt tett hele tiden, slik at damp og stekesjy holder seg inne i pakken.
  5. Ha risen i en skål og hell over lunkent vann. Sett til side i ca. 20 minutter.
  6. Kutt løk og paprika i små terninger.
  7. Varm olje i en kjele og fres løk og paprika til det er mykt og blankt. Tilsett kardemommekapsler, laurbærblad og kanel. Krydre med litt salt.
  8. Ha risen i et dørslag og la den renne godt av seg. Hell risen i kjelen og tilsett kokende vann til det står ca. 2 cm over risen. Bring til kokepunktet, senk varmen og la risen trekke i ca. 15 minutter. Bruk en gaffel og «fluff» opp risen før servering.
  9. Ta kjøttet ut av ovnen og la det hvile i pakken på benken i ca. 20 minutter, gjerne mer. Pakk ut kjøttet og skjær det i skiver.
  10. Legg risen på et stort fat og plasser lammelåret oppå. Server rykende varmt.

 

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.