Prinsessepudding (semulepudding)

Kategori
Tradisjon
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Over 60 min

Prinsessepudding av semulegryn har lange tradisjoner på dessertbordet, og vekker gode barndomsminner for mange. Server med rød saus, og pynt gjerne med friske bær! Sagopudding og polentapudding lages på samme måte - med sago- eller polentagryn.

Ingredienser

  • 1 l melk
  • dl (90 g) semulegryn
  • 2 ss sukker
  • 1 stk egg
  • 4 stk mandeldråper

Rød saus

  • ca 4 dl husholdningssaft eller annen rød saft
  • 3 dl vann
  • 1 ss potetmel

Slik gjør du

  1. Kok opp melk, dryss i gryn under omrøring og fortsett å røre til det koker på nytt. Senk varmen og la puddingen småkoke under lokk i ca. 15 minutter til grynene er møre. Trekk gryten av varmen.
  2. Visp sammen egg og sukker og visp det inn i puddingen. Varm puddingen til rett under kokepunktet.
  3. Fyll puddingen i en pen form eller små skåler. Dryss litt sukker på toppen og dekk formene med litt folie for å unngå snerk. Avkjøl helt.
  4. Visp sammen saft, vann og potetmel i en kjele. Kok opp under stadig omrøring. Avkjøl helt.

Hold formen(e) under litt varmt vann og hvelv på fat eller asjetter. Server med rød saus og pynt eventuelt med friske bær.

For å gjøre puddingen ekstra fin, kan du bytte ut egget med tre eggeplommer og røre inn et par spiseskjeer smør i tillegg.

Du kan lage pudding av ulike gryn - de oppfører seg på samme måte under tilberedning og har omtrent lik koketid.

Semulegryn er laget av den innerste kjernen i hvetekornet.

Sagogryn ble opprinnelig laget av margen i sagopalmen, men lages nå i stor grad av potetstivelse. Sagogryn er glutenfri.

Polentagryn lages av mais som blir fint eller grovt malt. Polenta er glutenfri.

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.