Gammeldags rompudding (Alexandrapudding)

Kategori
Tradisjon
Vanskelighetsgrad
Avansert
Tid
Over 60 min

I gamle dager ble rom ofte benyttet som ingrediens i desserter. Var det fest på gården ble gjerne rompudding servert. Prøv denne varianten av puddingen med deilig kirsebærsaus til!

Ingredienser

8
Porsjoner
  • 5 stk gelatinplater
  • 5 stk eggeplomme
  • 5 ss sukker
  • 1 dl rom
  • 5 dl kremfløte

Kirsebærsaus

  • 1 boks hermetiske kirsebær , ca 4 dl
  • ca. 1 dl vann
  • 2 ss sukker
  • 12 stk sitron , saften
  • 12 ss potetmel

Slik gjør du

  1. Legg gelatinplatene i kaldt vann i 10 minutter. Klem ut så mye vann som mulig og smelt dem over lav varme til de er helt flytende.
  2. Pisk eggeplommer og sukker til stiv eggedosis. Ha kremfløten i en tykkbunnet kjele og gi den et oppkok. Rør litt av den varme melken inn i eggedosisen under stadig visping, og hell så blandingen over i den varme melken. Visp hele tiden. Varm opp til kokepunktet og visp inn rom og den smeltede gelatinen i en tynn stråle. 
  3. Avkjøl puddingen litt og hell den over i en ønsket serveringsform. La puddingen stivne i kjøleskap i et par timer. Server med lunken kirsebærsaus.

Kirsebærsaus

  1. Sil kirsebærene og ta vare på saften. Bland saften med vann til du har 4 dl væske. Smak til med sukker og sitronsaft, og visp inn potetmelet.
  2. Kok opp under stadig visping. Ta kjelen av varmen idet det koker. Avkjøl sausen og tilsett kirsebærene.
 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.