Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Bringebærsaus

Bringebærsaus

Ingredienser

porsjoner
  • 300 g frosne bringebær
  • 1 dl vann
  • 1 dl sukker
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (4)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Hjemmelaget bringebærsaus er enkelt å lage og smaker nydelig til riskrem, is og andre desserter. Sausen kan godt lages dagen før den skal serveres.

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 300 g frosne bringebær
  • 1 dl vann
  • 1 dl sukker

Slik gjør du

  1. Lag sukkerlake ved å koke opp vann og sukker. Pass på at sukkeret løser seg helt opp, og avkjøl helt.
  2. Tin bærene og ha dem i en hurtigmikser (eller bruk stavmikser). Tilsett det meste av sukkerlaken og kjør det hele sammen.
  3. Hell de moste bringebærene i en fin sil, og bruk en skje til å klemme så mye som mulig gjennom silen, slik at bare de små frøene er igjen.
  4. Smak på sausen og juster eventuelt smaken med resten av sukkerlaken.

Oppbevar sausen kaldt til den skal serveres. Sausen er holdbar i ca 4-5 dager.

 Server bringebærsaus til riskrem, hjemmelaget iskrem eller til panna cotta

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8570, server:MP-PRD-WEB14 13.04.2024 06:18:23