Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Linseragu

Linseragu

Ingredienser

porsjoner
  • 2 ss olivenolje
  • 2 ss finhakket gulrot
  • 2 stk. finhakket løk
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 2,5 dl puylinser eller andre grønne linser
  • 1,5 dl hvitvin eller eplejuice
  • 0,5 l grønnsakbuljong (utblandet)
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 1 stk. laurbærblad
  • 1 kvist frisk timian
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 ss hakket frisk basilikum
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Linseragu er et utmerket alternativ til poteter som tilbehør til kjøtt og fisk, og ypperlig som en selvstendig vegetarisk rett. Puy-linser har lenger koketid enn andre grønne linser, men det er vel verd tiden det tar for å la de gode smakene utvikle se

Linseragu er et utmerket alternativ til poteter som tilbehør til kjøtt og fisk, og ypperlig som en selvstendig vegetarisk rett. Puy-linser har lenger koketid enn andre grønne linser, men det er vel verd tiden det tar for å la de gode smakene utvikle seg ordentlig sammen.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 2 ss olivenolje
  • 2 ss finhakket gulrot
  • 2 stk. finhakket løk
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 2,5 dl puylinser eller andre grønne linser
  • 1,5 dl hvitvin eller eplejuice
  • 0,5 l grønnsakbuljong (utblandet)
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 1 stk. laurbærblad
  • 1 kvist frisk timian
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 ss hakket frisk basilikum

Slik gjør du

  1. Varm olivenolje i en kjele og fres gulrot, løk og hvitløk i 2-3 minutter, eller til det har blitt mykt og blankt. Tilsett linsene. Rør om og tilsett vin, buljong, tomater, laurbærblad og timian. Bland alt godt, kok opp og senk varmen.
  2. Sett på lokk og la linsene koke til de er møre, ca. 40-50 minutter. Tilsett mer væske om nødvendig. Raguen skal ha konsistens som en litt flytende grøt, og linsene skal være myke. 
  3. Smak til med salt og pepper. Dryss hakket basilikum over rett før servering. 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.9000, server:MP-PRD-WEB14 26.05.2024 22:24:51