Ingredienser

  • 2 ss hel pepper
  • 3 ss korianderfrø
  • 2 stk. hel kanel (bark)
  • 2 ss spisskummenfrø
  • 1,5 ss fennikelfrø
  • 1 ss hel nellik
  • 1,5 ss stjerneanis
  • 2 ss muskatblomme
  • 1 ss hel kardemomme (grønn)
  • 2 ss hel kardemomme (svart)
  • 2 ss chilipulver
  • 2 ss kashmiri chilipulver
  • 1 ss salt
Del

Biryani masala

(0)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Superenkel

Biryani masala er en krydderblanding som brukes til kylling biryani både i Pakistan og India. Blandingen består av varme og aromatiske kryddere som koriander, spisskummen, kardemomme, stjerneanis og kashmiri chili som gir masse smak til enhver rett. 

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Superenkel

Ingredienser

  • 2 ss hel pepper
  • 3 ss korianderfrø
  • 2 stk. hel kanel (bark)
  • 2 ss spisskummenfrø
  • 1,5 ss fennikelfrø
  • 1 ss hel nellik
  • 1,5 ss stjerneanis
  • 2 ss muskatblomme
  • 1 ss hel kardemomme (grønn)
  • 2 ss hel kardemomme (svart)
  • 2 ss chilipulver
  • 2 ss kashmiri chilipulver
  • 1 ss salt

Slik gjør du

  1. Kjør pepper, koriander, kanel, spisskummen frø, fennikelfrø, stjerneanis, muskatblomme, grønn kardemomme og svart kardemomme i en kaffekvern hver for seg, til finmalt.

Bruk aller helst en kaffekvern du ikke skal kverne kaffebønner i da det kan bli rester av krydder i kverna. Vil du bruke noe annet kan du bruke en morter, stavmikser eller en liten foodprosessor. 

  1. Mål opp krydderne og ha over i en skål. Tilsett chilipulver, kashmiri chili og salt. Bland godt sammen og oppbevar i et lufttett glass eller i en boks.

Kashmiri chili er mild på smak og gir en god aroma til krydderblandingen.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant