Ingredienser

  • 200 g frisk sopp
  • 1 stk. løk
  • 2 ss smør , til steking
  • 5 dl reinsdyrkraft
  • 5 stk. einebær
  • 6 dl matfløte
  • 2 ss solbærgelé
  • 100 g brunost
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
Del

Kremet viltsaus

(12)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

God og kremet viltsaus med smak av einebær, sopp og brunost. Man trenger ikke å si så mye mer – det er godt det!

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

  • 200 g frisk sopp
  • 1 stk. løk
  • 2 ss smør , til steking
  • 5 dl reinsdyrkraft
  • 5 stk. einebær
  • 6 dl matfløte
  • 2 ss solbærgelé
  • 100 g brunost
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Slik gjør du

  1. Kutt sopp og løk i båter. Fres alt i en varm gryte med smør.
  2. Hell på kraft og kok inn til ca. halvparten av kraften er igjen.
Vær oppmerksom på væskemengden dersom du kjøper ferdig viltkraft eller fond. Noen typer kraft du får kjøpt i butikken er betydelig redusert, slik at ytterligere innkoking vil da være unødvendig.
  1. Tilsett fløte, knuste einebær og ost.  La sausen småkoke i 10-15 minutter.
  2. Ha i gelé og smak til med salt og pepper.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant