Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hei, jeg heter Mats og er en robot

Snakk med meg om mat i Messenger!

Åpne i Messenger
skip navigation
matprat logo
Kremet viltsaus

Ingredienser

velg antall porsjoner
  • 200 g frisk sopp
  • 1 stk. løk
  • 2 ss smør , til steking
  • 5 dl reinsdyrkraft
  • 5 stk. einebær
  • 6 dl matfløte
  • 2 ss solbærgelé
  • 100 g brunost
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
Del

Kremet viltsaus

(12)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

God og kremet viltsaus med smak av einebær, sopp og brunost. Man trenger ikke å si så mye mer – det er godt det!

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

velg antall porsjoner
  • 200 g frisk sopp
  • 1 stk. løk
  • 2 ss smør , til steking
  • 5 dl reinsdyrkraft
  • 5 stk. einebær
  • 6 dl matfløte
  • 2 ss solbærgelé
  • 100 g brunost
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Slik gjør du

  1. Kutt sopp og løk i båter. Fres alt i en varm gryte med smør.
  2. Hell på kraft og kok inn til ca. halvparten av kraften er igjen.
Vær oppmerksom på væskemengden dersom du kjøper ferdig viltkraft eller fond. Noen typer kraft du får kjøpt i butikken er betydelig redusert, slik at ytterligere innkoking vil da være unødvendig.
  1. Tilsett fløte, knuste einebær og ost.  La sausen småkoke i 10-15 minutter.
  2. Ha i gelé og smak til med salt og pepper.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.3579, server:MP-PRD-WEB12 04.12.2022 06:37:58