Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Koking av kalkun- eller hønsekraft

Koking av kalkunkraft

Ingredienser

1  porsjoner

Gir ca. 2 l ferdig kraft

  • 1 stk. kalkunskrog
  • 2 stk. løk i biter
  • 0,5 stk. purre
  • 2 stk. gulrot
  • 0,25 stk. sellerirot
  • 1 stilk frisk estragon
  • 1 ss hakket frisk timian
  • 10 stk. hel pepper
  • 2 stk. laurbærblad
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Det mest vanlige er å koke kraft på innmaten som ligger inne i kalkunen, men hvis du har kjøpt en hel kalkun som du har stykket opp kan du bruke skroget til å koke kraft på. Kraften kan brukes i supper eller sauser.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

1  porsjoner

Gir ca. 2 l ferdig kraft

  • 1 stk. kalkunskrog
  • 2 stk. løk i biter
  • 0,5 stk. purre
  • 2 stk. gulrot
  • 0,25 stk. sellerirot
  • 1 stilk frisk estragon
  • 1 ss hakket frisk timian
  • 10 stk. hel pepper
  • 2 stk. laurbærblad

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Har du ikke mulighet til å koke kraft, så finnes det i dag flere typer fond/kraft å få kjøpt, både flytende, i pulver og i terningform. Vær oppmerksom på at de ofte kan være litt salte hvis sausen skal kokes inn.
Bruk gjerne også smakstilsetninger som pesto, chili, curry paste, chutney og vanlig eller søt soyasaus.Disse passer til kylling og kalkun, siden det hvite kjøttet har en mild egensmak.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.9324, server:MP-PRD-WEB11 17.06.2024 16:16:54