Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Fiskesuppe med tang

Fiskesuppe med tang

Ingredienser

porsjoner
  • 300 g torsk eller annen fersk fisk
  • 300 g laks
  • 2 stk. gulrot
  • 2 stk. persillerot
  • 100 g sellerirot
  • 0,5 stk. purre (benytt den hvite delen)
  • 0,5 stk. fennikel
  • 2 dl sagtang
  • 2 ss smør
  • 1 ss hvetemel
  • 1,5 dl hvitvin (kan erstattes med fiskekraft)
  • 0,5 dl fiskekraft
  • 1 boks kokosmelk
  • 1 dl vann eller fløte til justering
  • 300 g friske blåskjell
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 2 ss hakket frisk gressløk
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Har du fiskelykke på sommerens fisketur og drar i land en torsk eller mort, kan denne suppen mette mange selv om fangsten ikke var stor. Spe på med litt tang fra vannkanten og en skvett fløte, og suppen er fullkommen.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 300 g torsk eller annen fersk fisk
  • 300 g laks
  • 2 stk. gulrot
  • 2 stk. persillerot
  • 100 g sellerirot
  • 0,5 stk. purre (benytt den hvite delen)
  • 0,5 stk. fennikel
  • 2 dl sagtang
  • 2 ss smør
  • 1 ss hvetemel
  • 1,5 dl hvitvin (kan erstattes med fiskekraft)
  • 0,5 dl fiskekraft
  • 1 boks kokosmelk
  • 1 dl vann eller fløte til justering
  • 300 g friske blåskjell
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 2 ss hakket frisk gressløk

Slik gjør du

  1. Rens fisken og fjern alle bein. Del fisken i biter (ca 2x2 cm). Sett til side.
  2. Rens grønnsakene og del dem i biter halvparten så store som fisken. Kutt eller klipp tangen i strimler.
  3. Smelt smør i en vid kjele og fres grønnsaker og tang raskt. Dryss over hvetemel og rør det inn. Tilsett hvitvin og kok opp. Hell i fiskekraft/vann. Kok opp, senk varmen og la suppen småkoke i fire-fem minutter.
  4. Tilsett kokosmelk og kok opp på nytt. Legg i fiskebiter og blåskjell og la suppen trekke i ytterligere fire minutter, til blåskjellene har åpnet seg. Smak til med salt og pepper og juster evt konsistensen med litt mer vann eller fløte.
  5. Hakk fennikelgresset og strø det på toppen av suppen sammen med gressløk.
  6. Server suppen rykende varm med godt brød til. 
Varier suppen med den fisken, skalldyrene eller grønnsakene du har tilgjengelig. Er du ikke glad i kokosmelk, kan den godt erstattes av melk eller fløte.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Slik sanker du de første ville vekstene

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.7869, server:MP-PRD-WEB15 29.02.2024 17:01:48