Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hei, jeg heter Mats og er en robot

Snakk med meg om mat i Messenger!

Åpne i Messenger
skip navigation
matprat logo
Grønn persillerotmos

Ingredienser

velg antall porsjoner
  • 800 g (ferdig skrelt) persillerot
  • 1 dl fløte
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 1 bunt bladpersille ca 20 gram
  • 0,5 dl olivenolje
Del

Grønn persillerotmos

(0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Persillerot har en mild og deilig persillesmak og en fløyelsmyk konsistens som passer godt til de fleste retter med stekt kjøtt eller fisk. Her har vi frisket opp farge og smak med bladpersille. 

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

velg antall porsjoner
  • 800 g (ferdig skrelt) persillerot
  • 1 dl fløte
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 1 bunt bladpersille ca 20 gram
  • 0,5 dl olivenolje

Slik gjør du

  1. Skrell persillerot og kutt i mindre biter. Kok bitene møre i usaltet vann. Hell av kokevannet, sett kjelen tilbake på plata og damp bitene tørre. Se til at de ikke svir seg.
  2. Mos persilleroten med stavmikser eller hurtigmikser. Tilsett fløte. Kjør maskinen til du har en jevn puré og smak til med salt og kvernet pepper. 
  3. Dypp bladpersille raskt i kokende vann og ha den deretter direkte over i iskaldt vann. Klem ut så mye væske ut av bladene som mulig. Kjør persilleblader og olje til en fin puré med stavmikser eller hurtigmikser. Passer den eventuelt igjennom en finmasket sil for å få ut grove biter.
  4. Bland puréen inn i persillerotmosen litt etter litt, til du har den farge og smak som du ønsker. Smak til med salt og pepper.
For å beholde så kraftig grønn farge som mulig kan du vente med å blande inn persillepuréen til rett før servering. Det går fint an å bruke andre rotgrønnsaker og urter enn persillerot og persille. Prøv deg fram med pastinakk, gulrot eller sellerirot, og urter som kjørvel, dill eller koriander.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.3579, server:MP-PRD-WEB14 03.12.2022 13:47:58