Langpannekake med gresskar

Kategori
Familien
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
40–60 min

En saftig og superenkel gresskarkake i langpanne! Perfekt å lage om du har gresskarkjøtt til overs etter å ha skåret ut Halloweengresskar. 

Ingredienser

24
Porsjoner
  • 4 stk egg
  • 4 dl gresskarpuré
  • 112 dl nøytral olje
  • 400 g sukker
  • 225 g mel
  • 112 ts bakepulver
  • 12 ts natron
  • 12 ts salt
  • 2 ts malt kanel
  • 12 ts malt ingefær
  • 14 ts malt nellik
  • 14 ts malt muskat

Glasur:

  • 200 g smør
  • 200 g melis
  • 1 pk kremost naturell (á 125 g)
  • 2 ss grovhakkede gresskarkjerner til pynt
  • 2 ss lønnesirup til pynt (kan sløyfes)

Slik gjør du

  1. Forvarm stekeovn til 180 °C.
  2. Visp sammen egg, gresskarpuré, olje og sukker i en bolle. Rør deretter sammen mel, bakepulver, natron og krydder i en annen bolle. 
  3. Ha melblandingen litt etter litt i eggeblandingen, og rør til du får en klumpefri røre. 
  4. Smør en liten langpanne, ca. 25 x 35 cm. Kle så pannen med et ark bakepapir. Hell røren over i pannen.
  5. Stek kaken på nederste rille i 30-40 minutter. Sjekk med en trepinne om kaken er ferdig. Stikk pinnen i midten av kaken, hvis det ikke fester seg noe til pinnen er kaken ferdig. Avkjøl på rist. 
  6. Lag glasur. Kjør romtemperert smør og melis sammen i en kjøkkenmaskin med K-visp til blandingen er luftig og lys gul, ca. 5 minutter. Ha i kremost og pisk til alt er godt blandet. Smør glasuren utover kaken, pynt med gresskarkjerner og eventuelt litt lønnesirup.
 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.