Ingredienser

24  porsjoner
  • 4 stk. egg
  • 4 dl gresskarpuré
  • 1,5 dl nøytral olje
  • 400 g sukker
  • 225 g hvetemel
  • 1,5 ts bakepulver
  • 0,5 ts natron
  • 0,5 ts salt
  • 2 ts malt kanel
  • 0,5 ts malt ingefær
  • 0,25 ts malt nellik
  • 0,25 ts malt muskat

Glasur:

  • 200 g smør
  • 200 g melis
  • 1 pk kremost naturell (á 125 g)
  • 2 ss grovhakkede gresskarkjerner til pynt
  • 2 ss lønnesirup til pynt (kan sløyfes)
Del

Langpannekake med gresskar

(4)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

En saftig og superenkel gresskarkake i langpanne! Perfekt å lage om du har gresskarkjøtt til overs etter å ha skåret ut Halloweengresskar. 

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

24  porsjoner
  • 4 stk. egg
  • 4 dl gresskarpuré
  • 1,5 dl nøytral olje
  • 400 g sukker
  • 225 g hvetemel
  • 1,5 ts bakepulver
  • 0,5 ts natron
  • 0,5 ts salt
  • 2 ts malt kanel
  • 0,5 ts malt ingefær
  • 0,25 ts malt nellik
  • 0,25 ts malt muskat

Glasur:

  • 200 g smør
  • 200 g melis
  • 1 pk kremost naturell (á 125 g)
  • 2 ss grovhakkede gresskarkjerner til pynt
  • 2 ss lønnesirup til pynt (kan sløyfes)

Slik gjør du

  1. Forvarm stekeovn til 180 °C.
  2. Visp sammen egg, gresskarpuré, olje og sukker i en bolle. Rør deretter sammen mel, bakepulver, natron og krydder i en annen bolle. 
  3. Ha melblandingen litt etter litt i eggeblandingen, og rør til du får en klumpefri røre. 
  4. Smør en liten langpanne, ca. 25 x 35 cm. Kle så pannen med et ark bakepapir. Hell røren over i pannen.
  5. Stek kaken på nederste rille i 30-40 minutter. Sjekk med en trepinne om kaken er ferdig. Stikk pinnen i midten av kaken, hvis det ikke fester seg noe til pinnen er kaken ferdig. Avkjøl på rist. 
  6. Lag glasur. Kjør romtemperert smør og melis sammen i en kjøkkenmaskin med K-visp til blandingen er luftig og lys gul, ca. 5 minutter. Ha i kremost og pisk til alt er godt blandet. Smør glasuren utover kaken, pynt med gresskarkjerner og eventuelt litt lønnesirup.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    Kommentarfeltet er stengt 1. juli - 9. august. God sommer!

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant