Langpannekake med gresskar

Kategori
Familien
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
40–60 min

En saftig og superenkel gresskarkake i langpanne! Perfekt å lage om du har gresskarkjøtt til overs etter å ha skåret ut Halloweengresskar. 

Ingredienser

24 Porsjoner
  • 4 stk. egg
  • 4 dl gresskarpuré
  • 1,5 dl nøytral olje
  • 400 g sukker
  • 225 g hvetemel
  • 1,5 ts bakepulver
  • 0,5 ts natron
  • 0,5 ts salt
  • 2 ts malt kanel
  • 0,5 ts malt ingefær
  • 0,25 ts malt nellik
  • 0,25 ts malt muskat

Glasur:

  • 200 g smør
  • 200 g melis
  • 1 pk kremost naturell (á 125 g)
  • 2 ss grovhakkede gresskarkjerner til pynt
  • 2 ss lønnesirup til pynt (kan sløyfes)

Slik gjør du

  1. Forvarm stekeovn til 180 °C.
  2. Visp sammen egg, gresskarpuré, olje og sukker i en bolle. Rør deretter sammen mel, bakepulver, natron og krydder i en annen bolle. 
  3. Ha melblandingen litt etter litt i eggeblandingen, og rør til du får en klumpefri røre. 
  4. Smør en liten langpanne, ca. 25 x 35 cm. Kle så pannen med et ark bakepapir. Hell røren over i pannen.
  5. Stek kaken på nederste rille i 30-40 minutter. Sjekk med en trepinne om kaken er ferdig. Stikk pinnen i midten av kaken, hvis det ikke fester seg noe til pinnen er kaken ferdig. Avkjøl på rist. 
  6. Lag glasur. Kjør romtemperert smør og melis sammen i en kjøkkenmaskin med K-visp til blandingen er luftig og lys gul, ca. 5 minutter. Ha i kremost og pisk til alt er godt blandet. Smør glasuren utover kaken, pynt med gresskarkjerner og eventuelt litt lønnesirup.

POPULÆRT AKKURAT NÅ

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    Pga ferie er kommentarfeltet stengt i juli.