Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hei, jeg heter Mats og er en robot

Snakk med meg om mat i Messenger!

Åpne i Messenger
Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Gresskarboller

Ingredienser

Én porsjon gir ca. 20 stk boller

  • 750 g hvetemel
  • 150 g sukker
  • 1 ts salt
  • 350 g gresskarpuré
  • 2 dl vann
  • 80 g rapsolje
  • 0,5 pk gjær
  • 20 biter sjokolade
  • 20 stk. hel nellik eller gresskarkjerner som pynt
  • 1 stk. egg til pensling
Del

Gresskarboller

(0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Boller er alltid populært! Gresskarboller har gresskar i deigen, og deigen formes til små gresskar før den stekes. Perfekt å servere til halloween-festen, eller å lage med barna en høstdag.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

Én porsjon gir ca. 20 stk boller

  • 750 g hvetemel
  • 150 g sukker
  • 1 ts salt
  • 350 g gresskarpuré
  • 2 dl vann
  • 80 g rapsolje
  • 0,5 pk gjær
  • 20 biter sjokolade
  • 20 stk. hel nellik eller gresskarkjerner som pynt
  • 1 stk. egg til pensling

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Ta "glutentesten" for å sjekke om deigen er ferdig eltet. Ta en deigklump, rull den i hånden og strekk den ut som en tyggis. Klarer du å se gjennom deigen, er den ferdig eltet. 

Ha litt olje eller smør på hyssingen før du snurrer den rundt bollene. Da blir den lettere å ta av etter at de er stekt. 

Avkjøl bollene på rist. Vent med å klippe av hyssingen til de er nesten kalde. 

Gresskarboller

Oppskrift utviklet i samarbeid med Opplysningskontoret for brød og korn

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.4584, server:MP-PRD-WEB14 21.03.2023 22:38:17